Füstölt csülkös paprikás krumpli

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyik ismerősömtől hallottam a receptről.

Füstölt csülkös paprikás krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kisebb füstölt sertéscsülök
  • 60 dkg burgonya
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • őrölt pirospaprika
  • zsír
  • bors
  • 10-15 dkg liszt
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

ÁZTATÁS: 1 éjszaka, ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc, FŐZÉS: 2 óra Beáztatjuk a csülköt előző nap. Felaprítjuk a vöröshagymát, kevés zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, meghintjük őrölt pirospaprikával, felengedjük egy kis vízzel. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott csülköt, ha kell, öntünk még rá vizet. Mellédobjuk a babért, sózzuk-borsozzuk, és kis lángon főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott krumplit, és bő lével megfőzzük.

A GALUSKA
A két tojásból és a lisztből galuskatésztát kavarunk, és egy kisebb kanállal beleszaggatjuk a csülkös paprikás krumpliba. Kis lángon még vagy öt percig forraljuk.

TIPP: Nokedli helyett tehetünk bele egy-két marék árpagyöngyöt (gerslit) is, az is jól szaporítja az ételt. Nyugodtan belerakhatjuk a krumplival együtt.

Ezt is szeretjük