Palócleves

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Megosztom veletek én a palóclevesemet. Tudjátok, ahány ház, annyi szokás! ;) Ez a leves igazán fenséges és nagyon laktató, hiszen alapanyagokban nem szűkölködik. A magyaros ízvilág jeles képviselője, egy igazi klasszikus, amit szerintem sokan szeretünk. Ha még nem készítetted, akkor ne habozz! :)

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma étolaj
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • kb. 40 dkg burgonya
  • kb. 45 dkg sárgahüvelyű zöldbab
  • 2 levél babérlevél
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • kapor (ízlés szerint)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • 2-3 ek. tejföl
Recept idők

Elkészítés:

1. Kevés olajon az apróra felvágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát.
2. A megmosott, felkockázott húst beletesszük, összekeverjük, és addig keverjük-főzzük, míg a hús saját levet nem ereszt. Utána még egy kis vizet öntünk hozzá.
3. Amikor már a hús félig megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát, a fehérrépát és a sárgahüvelyű zöldbabot. Utána még annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.
4. Aztán ízesítjük. Beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt, a sót, az őrölt feketeborsot, az őrölt köményt, a fokhagymát és a kaprot. Addig főzzük, míg az összes hozzávaló megpuhul.
5. Egy kis tálba beletesszük a tejfölt, és a forró levesből egy merőkanálnyi levet, jól összekeverjük, majd beleöntjük a levesbe,még egyet forralunk rajta, és már kész is van a fenséges leves.

Ezt is szeretjük