Palócleves
Megosztom veletek én a palóclevesemet. Tudjátok, ahány ház, annyi szokás! ;) Ez a leves igazán fenséges és nagyon laktató, hiszen alapanyagokban nem szűkölködik. A magyaros ízvilág jeles képviselője, egy igazi klasszikus, amit szerintem sokan szeretünk. Ha még nem készítetted, akkor ne habozz! :)
Palócleves
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma étolaj
- 3-4 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- kb. 40 dkg burgonya
- kb. 45 dkg sárgahüvelyű zöldbab
- 2 levél babérlevél
- őrölt feketebors (ízlés szerint)
- őrölt kömény (ízlés szerint)
- kapor (ízlés szerint)
- 3 gerezd fokhagyma
- ételízesítő (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- 2-3 ek. tejföl
Elkészítés:
1. Kevés olajon az apróra felvágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát.
2. A megmosott, felkockázott húst beletesszük, összekeverjük, és addig keverjük-főzzük, míg a hús saját levet nem ereszt. Utána még egy kis vizet öntünk hozzá.
3. Amikor már a hús félig megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát, a fehérrépát és a sárgahüvelyű zöldbabot. Utána még annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.
4. Aztán ízesítjük. Beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt, a sót, az őrölt feketeborsot, az őrölt köményt, a fokhagymát és a kaprot. Addig főzzük, míg az összes hozzávaló megpuhul.
5. Egy kis tálba beletesszük a tejfölt, és a forró levesből egy merőkanálnyi levet, jól összekeverjük, majd beleöntjük a levesbe,még egyet forralunk rajta, és már kész is van a fenséges leves.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció