Orchidea szelet

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A család nagyon szereti a krémes jellegű süteményeket, így ha macerás is, elég gyakran rászánom magam a készítésükre. Legutóbb ezzel a szépséges és nagyon finom sütivel kápráztattam el őket.
A sütési idő nagyon sütőfüggő, így azt tanácsolom, ha a sütemény illata megcsapja az orrunkat, nyissuk ki a sütőt és nézzünk rá a tésztára. Ha már picit elvált a tepsi oldalától, biztosan megsült.

Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 2 kanál liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez

  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 kis doboz mascarpone
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 narancs leve

A tejszínes krémhez

  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • 2 kanál porcukor

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • fél dl étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd kis lángon pár pillanat alatt sűrűre főzzük. A margarint a mascarponéval és a narancs levével habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémhez forgatjuk. A krémnek teljesen ki kell hűlnie!
A tészta tetejére rákenjük a krémet, majd elkészítjük a tejszínes krémet is.

A tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk, majd a gőz fölött felolvasztott és visszahűtött csokit belekeverjük a felvert tejszínhabba és a pudingos krémre tesszük.
A csokit állandó keverés mellett gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és az olajat (ettől szép fényes lesz), kicsit visszahűtjük és a tejszínre tesszük.

Ezt is szeretjük