Kukorica-krémleves

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db konzerv kukorica (lehet fagyasztott is)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 10 dkg mascarpone (v. tejszínes krémsajt)
  • 1 db erőleveskocka
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • só (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd a vaj és az olívaolaj keverékén pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, morzsoljuk hozzá a leveskockát, és alaposan keverjük össze.

Ezután öntsük fel a tejjel, és a főzőtejszínnel, majd főzzük pár percig. (Nem szabad sokáig főzni, mert a kukorica megkeményedik.)

Az elkészült levest turmixoljuk le, majd egy szűrőn szűrjük át. Végül keverjük hozzá a mascarponét, ha szükséges még ízesítsünk utána, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé ropogósra sült leveles tésztát is.

1
2
Blog.hu ajánló