Libapecsenye párolt lilakáposztával

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fenséges libapecsenyét ajánlok párolt lilakáposztával.
Családi kedvenc, legtöbbször ünnepekre szoktam elkészíteni, nagyon szeretjük.

Ha egész, fiatal libát vásárolunk, a combokat és a mellet tegyük félre, a többi részéből készítsük a levest. A pecsenyéhez (ha több főre készítjük) vásároljunk még combokat, mellet.

Libapecsenye párolt lilakáposztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 libacomb
  • 1 egész libamell
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 tv paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • csemege paprikakrém

Párolt lilakáposztához

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál ételecet
  • köménymag
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A libacombokat (mellet) tepsiben, sütőben szoktam elkészíteni. Ha a comb, mell túl zsíros, hájas a bőréből le szoktam vágni a vastagabb, zsírosabb részeket, kisütöm, majd ezt a zsírt teszem a hús alá. A húsokat késsel beirdalt (bevagdalt) bőrével lefelé teszem a tepsibe. Előző este szoktam ízesíteni, folpackkal letakarom, és másnap teszem a sütőbe. Így ízesítem: 1 nagyobb fej vöröshagymát cikkekre vágom, 4-5 gerezd fokhagymát elfelezek, 2 tv paprikát, 1 paradicsomot darabolok mellé, fűszerezem: só, bors, majoránna, őrölt kömény, paprikakrém, őrölt piros paprika hozzáadásával. A sütés napján kb. 2 dl vizet öntök alá, alufóliával letakarva puhára párolom. Ha megpuhult, leveszem a fóliát, megfordítom a húsdarabokat, bőrös oldalukkal felfelé, zsírjára sütöm, megpirítom egy kicsit, de csak rövid ideig nehogy kiszáradjon. A sütés kb. 1,5-2 órát vesz igénybe.

Párolt lilakáposzta:
1 közepes fejet lereszelek (a reszelő szeletelőjét használom), lehet késsel is vékonyra szeletelni, 1 púpozott evőkanál sóval összekeverem, állni hagyom, amíg levet ereszt.
1 fej kockára vágott a vöröshagymát zsiradékon megpirítok, majd a lesózott káposztának kicsavarom a levét és ráteszem a pirított hagymára. 1 evőkanál ételecetet, köménymagot és ízlés szerint cukrot adok hozzá. Lefedve párolom, lehet vizet alá önteni, (hajlamos leégni, kavargassuk meg gyakran) ha megpuhult, megkóstolom és utánaízesítem, ha szükséges. (Aki szereti, cikkekre vágott almával együtt is készítheti :) )

Jó étvágyat kívánok!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük