Márton-napi libamájpástétom erdei gyümölcsökkel
A férjem kedvence étele a libamáj, mivel ő is diétázik, hogy egészséges legyen, hiszen ő a Mozdulj Anyu férje, a "Pihenjapu!", születésnapjára készítettem el. Nagyon gyorsan kész van, isteni finom és azóta már többször kérte.
Márton-napi libamájpástétom erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 gramm libamáj kockázva
- fél deci száraz rosé bor
- fahéj
- szegfűszeg
- ánizs
- só
- bors
- gyömbér
- 150 gramm fagyasztott erdei gyümölcs
- fél deci száraz rosé bor
- fahéj, szegfűszeg a gyümölcsmártáshoz
- 1 tk konjak liszt
- 2 ek libazsír
Elkészítés:
Libazsíron megpirítottam egy kis fej vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát, és rádobtam a kockára vágott libamájat. Meglocsoltam fél deci száraz rosé borral, majd fedő alatt puhára pároltam.
Kb. 20 perc után botmixerrel leturmixoltam és fűszereztem: fahéj, szegfűszeg, só, fehér bors, ánizs, gyömbér. Kis edénybe kanalaztam.
Az erdei gyümölcsöket kiolvasztottam és pici vízzel fahéjjal, szegfűszeggel, rosé borral felfőztem. Kicsi hideg vízben a konjak lisztet kevertem el, majd a forró gyümölcsszószhoz adtam, hogy zselésedjen.
A botmixerrel kicsit homogénebbre pépesítettem, de hagytam benne gyümölcsdarabokat is!
A májpástétomot és az erdei gyümölcsöket házi szénhidrát csökkentett cipóval tálaltam.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept