Kiskosárka gesztenyelisztből

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gluténmentes desszert.

Kiskosárka gesztenyelisztből

Hozzávalók 6 személyre

  • 45 dkg gesztenyeliszt
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • pici só

Töltelék

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás fehérje
  • 2 ek baracklekvár
  • meggy
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk, cukrot nem kell tenni bele, mert a gesztenyeliszt édeskés, illetve a töltelék is édes. Hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a lekvárt. Ezután már fakanállal dolgozzuk bele a diót.
A kosarakat tésztával "kibéleljük", egy szem magozott meggyet teszünk a közepébe. Megtöltjük a krémmel, és 180 fokon 25 percig sütjük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük