Virslis partifalatkák

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

A 17 legszexisebb alakjavító hálóing a nászéjszakára, amiben nem aludni akarsz »

Emlékszel a csíkos papucsra? Most vagányabbat mutatunk »

Így mentsd a helyzetet, ha átizzadtad a ruhád: hasznos trükkök, melyekről minden nőnek tudnia kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • (20 darabhoz)
  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg sajt (pl. parmezán, gouda...)
  • 10 dkg liszt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 4 db jó minőségű virsli
  • kb. 2 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A virslit vágjuk fel kb. 1-1,5 cm-es darabokra.

A krumplit pucoljuk meg, ha nagyobbak, akkor vágjuk félbe, majd enyhén sós vízben főzzük puhára.

Ezután szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le.
A lereszelt krumplit tegyük egy tálba, majd reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. (Ha szükséges, akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen.)

A masszából csippentsünk le egy kisebb darabot, a tenyerünkbe kicsit lapogassuk el, majd helyezzünk rá egy virslidarabkát. Ezután formázzuk belő golyót, majd tegyük egy liszttel megszórt tálcára. (A maradék masszával, és virslivel is így járjunk el.)

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a golyókat, és kisebb hőfokon, többször átfordítva, süssük szép pirosra. (Én kis lángon 10 perc alatt sütöttem szép pirosra, ropogósra, és közben többször is átfordítottam.)

A szép pirosra, ropogósra sült golyókat szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor ízlés szerint ketchupot vagy mustárt kínáljunk hozzá.

Ezt is szeretjük