Brassói, ahogy én készítem
A brassóit sokan sokféleképp készítjük, én így készítem, mi így szeretjük!
Brassói, ahogy én készítem
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg sertéslapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 db zöldpaprika
- 1-2 db paradicsom
- só
- bors/borsikafű
- majoránna
- zsír
- 1 kg burgonya
- A sütéshez: pálmaolaj
Elkészítés:
Kevés zsíron a hagymát megpirítom, rádobom, a kb 2x2-es kockára vágott húst, fűszerezem, fokhagymanyomón a fokhagymát is belepréselem, hozzáadom a friss paprikát paradicsomot is, amit feldaraboltam előzetesen kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm, én nem szeretem ha "latyakos" marad! Közben a krumplit is megpucolom, kockára vágom, és fritőzben megsütöm. Ha elkészültem, összeöntöm, összekeverem óvatosan és tálalom. Ha szükséges sózom. Saláta, savanyúság illik mellé.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció