Epres Charlotte torta

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tálalás előtt vegyük ki a tálat a hűtőből, fordítsuk rá a tortát egy tálcára, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Hozzávalók 4 személyre:

Piskóta hozzávalói

  • (37x33 cm-es gáztepsihez)
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 4 db tojás (közepes)
  • 2 ek forró víz
  • 1 tk vaníliaaroma

Epres-habos rész hozzávalói

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 10 gramm pozselatin +0,5 dl víz
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 30-40 dkg eper
  • 4-5 ek sárgabaracklekvár a piskóta megkenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el keverni. Amikor kezd jól habosodni adjuk hozzá a vaníliaaromát, majd a forró vizet, és keverjük még 1-2 percig, hogy jó habos legyen. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és óvatosan forgassuk össze. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve a tésztát fordítsuk rá egy enyhén lisztezett sütőpapírra, és húzzuk le a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával, és hűtsük langyosra. Ezután tekerjük fel és hagyjuk teljesen kihűlni, majd kenjük meg a lekvárral, és tekerjük vissza.

Egy 24 cm-átmérőjű tálat béleljünk ki fóliával úgy, hogy bőven túllógjon. A piskótát vékonyan szeleteljük fel, és béleljük ki vele a tálat.

Az epret mossuk meg, és vágjuk fel apró darabokra. A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott epret, és keverjük jó pépesre. Ezután dolgozzuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és keverjük, míg feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük a krémhez, és keverjük össze. A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük a krémhez.

Az elkészült epres-krémet ezután öntsük bele a piskótával kibélelt tálba, majd helyezzük rá a maradék piskótaszeleteket, és tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

1
2
Blog.hu ajánló