Karamellás-narancsos bodzaszörp
Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet! A karamellától kap plusz finom ízt a szörpünk, a tartósítószer miatt pedig sokáig eltartható! Felnőtteknek ajánlom: egy kevés karamellás-narancsos bodzaszörpöt egy pohár behűtött pezsgővel felönteni, kellemes és finom nyári ital! :)
Karamellás-narancsos bodzaszörp
Hozzávalók 6 személyre
- 1 db 5l-es befőttes üveg
- legalább 10-15 bodzavirág
- (minél több a virág, annál jobban kijönnek az ízek)
- 3 l víz
- 3 kg cukor
- 2 db citrom
- 3-4 db narancs
- 2-3 kiskanál natrium-benzoát
- 10-20g citromsav
Elkészítés:
Egy fazékban 1 kg cukrot karamellizálok, majd felöntöm 1 l vízzel. Óvatosan dolgozzunk vele, mert hirtelen felbuggyan, és nehogy kifröcsögjön a kezünkre. Kicsit várok vele, majd hozzáöntöm a maradék 2 l l vizet, a 2 kg cukrot, és összeforralom.
Amíg hűl, előkészítem a bodzavirágot. (Én nem szoktam megmosni, csak a lehetséges bogárkákat szedem le és ki a virágokból.) Az előkészített üvegbe teszem a virágot, a felszeletelt citromot és narancsot, a citromsavat,(lehet összetört citrompótló is), a nátrium-benzonátot.
Amikor langyosra hűlt a karamellás cukorszirup, a virágra öntöm, lefedem és 4 napig így tárolom, időközönként megkeverem. A 4. nap után leszűröm, és még egyszer gézlapon is. Üvegekbe töltöm.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept