Karamellás-narancsos bodzaszörp

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet! A karamellától kap plusz finom ízt a szörpünk, a tartósítószer miatt pedig sokáig eltartható! Felnőtteknek ajánlom: egy kevés karamellás-narancsos bodzaszörpöt egy pohár behűtött pezsgővel felönteni, kellemes és finom nyári ital! :)

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 db 5l-es befőttes üveg
  • legalább 10-15 bodzavirág
  • (minél több a virág, annál jobban kijönnek az ízek)
  • 3 l víz
  • 3 kg cukor
  • 2 db citrom
  • 3-4 db narancs
  • 2-3 kiskanál natrium-benzoát
  • 10-20g citromsav
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban 1 kg cukrot karamellizálok, majd felöntöm 1 l vízzel. Óvatosan dolgozzunk vele, mert hirtelen felbuggyan, és nehogy kifröcsögjön a kezünkre. Kicsit várok vele, majd hozzáöntöm a maradék 2 l l vizet, a 2 kg cukrot, és összeforralom.

Amíg hűl, előkészítem a bodzavirágot. (Én nem szoktam megmosni, csak a lehetséges bogárkákat szedem le és ki a virágokból.) Az előkészített üvegbe teszem a virágot, a felszeletelt citromot és narancsot, a citromsavat,(lehet összetört citrompótló is), a nátrium-benzonátot.

Amikor langyosra hűlt a karamellás cukorszirup, a virágra öntöm, lefedem és 4 napig így tárolom, időközönként megkeverem. A 4. nap után leszűröm, és még egyszer gézlapon is. Üvegekbe töltöm.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük