4 finom őszi muffin
Süss egyszerű és isteni muffinokat ősszel is! Összegyűjtöttünk 4 olyan receptet, amivel megédesítheted a szürke és borús szeptemberi hétköznapokat.

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

Zseniálisan egyszerű trükk a szemüveg bepárásodása ellen: olcsóbb, mint gondolnád »

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diós-almás muffin

Hozzávalók:

  • 1 és negyed bögre liszt
  • fél bögre darált dió
  • fél bögre reszelt alma
  • fél bögre olaj
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1-2 evőkanál tej
  • 1-2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát keverd össze egy tálban. Verd fel a tojásokat a mézzel és az olajjal, majd add hozzá a reszelt almát, a darált diót és a fahéjat.

Végül apránként adagold hozzá a lisztes keveréket, és lazítsd a tésztát tejjel. A muffinsütőt béleld ki papírral, a masszát kanalazd a formákba, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd készre.

Körtés-mézes muffin

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 2-3 körte
  • fél bögre lágy vaj
  • háromnegyed bögre tejföl
  • 2 tojás
  • 4-5 evőkanál méz
  • negyed teáskanál sütőpor
  • negyed teáskanál só

A sütőt melegítsd elő 190 fokon, és papírral béleld ki a muffinformákat. A lisztet, a sütőport és a sót keverd össze. Egy másik tálban keverd simára a vajat és a tejfölt a tojásokkal, és add hozzá a durvára lereszelt körtét és a mézet. Majd a lisztes keveréket apránként adagold hozzá. A tésztát kanalazd a formákba, és süsd 15-20 percig.

Sütőtökös-almás muffin

Hozzávalók:

  • 2 és fél bögre liszt
  • 2 bögre reszelt alma
  • 2 bögre cukor
  • 1 bögre sütőtökkonzerv - megsütött, cukrozott sütőtök is jó, átpasszírozva
  • fél bögre olaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál só

Tetejére:

  • negyed bögre cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 teáskanál vaj

165 fokon melegítsd elő a sütőt, és vajazd ki a muffinformákat. Egy tálban keverd össze a lisztet a szódabikarbónával, a sóval és a fűszerkeverékkel. Verd fel a tojásokat habosra, és keverd bele a cukrot, az olajat, a reszelt almát és a sütőtökpürét. Majd ehhez a masszához add hozzá a lisztes keveréket, és kanalazd a muffinformákba. A tetejére-valókat keverd össze, és a keverékkel kend meg a muffinok tetejét. Végül süsd 15-20 percig.

Gesztenyés muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg gesztenyepüré
  • 12 dkg cukor
  • 8 és fél dkg margarin
  • 5 dkg mazsola vagy csokidarabok
  • 2 tojás
  • 1 és negyed dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • másfél kávéskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • pár csepp rumaroma

A margarint keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, az aromával és a gesztenyepürével, majd add hozzá a tejet. A lisztet, a sütőport és a fahéjat keverd össze, és kanalanként adagold a gesztenyés masszához. Végül add hozzá a mazsolát, és kanalazd a tésztát a papírral kibélelt muffinformákba. A 170 fokon előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Ezt is szeretjük