4 finom őszi muffin
Süss egyszerű és isteni muffinokat ősszel is! Összegyűjtöttünk 4 olyan receptet, amivel megédesítheted a szürke és borús szeptemberi hétköznapokat.
Diós-almás muffin
Hozzávalók:
- 1 és negyed bögre liszt
- fél bögre darált dió
- fél bögre reszelt alma
- fél bögre olaj
- 2 tojás
- 3 evőkanál méz
- 1-2 evőkanál tej
- 1-2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát keverd össze egy tálban. Verd fel a tojásokat a mézzel és az olajjal, majd add hozzá a reszelt almát, a darált diót és a fahéjat.
Végül apránként adagold hozzá a lisztes keveréket, és lazítsd a tésztát tejjel. A muffinsütőt béleld ki papírral, a masszát kanalazd a formákba, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd készre.
Körtés-mézes muffin
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 2-3 körte
- fél bögre lágy vaj
- háromnegyed bögre tejföl
- 2 tojás
- 4-5 evőkanál méz
- negyed teáskanál sütőpor
- negyed teáskanál só
A sütőt melegítsd elő 190 fokon, és papírral béleld ki a muffinformákat. A lisztet, a sütőport és a sót keverd össze. Egy másik tálban keverd simára a vajat és a tejfölt a tojásokkal, és add hozzá a durvára lereszelt körtét és a mézet. Majd a lisztes keveréket apránként adagold hozzá. A tésztát kanalazd a formákba, és süsd 15-20 percig.
Sütőtökös-almás muffin
Hozzávalók:
-
2 és fél bögre liszt
-
2 bögre reszelt alma
-
2 bögre cukor
-
1 bögre sütőtökkonzerv - megsütött, cukrozott sütőtök is jó, átpasszírozva
-
fél bögre olaj
-
2 tojás
-
1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
fél teáskanál só
Tetejére:
-
negyed bögre cukor
-
2 evőkanál liszt
-
4 teáskanál vaj
165 fokon melegítsd elő a sütőt, és vajazd ki a muffinformákat. Egy tálban keverd össze a lisztet a szódabikarbónával, a sóval és a fűszerkeverékkel. Verd fel a tojásokat habosra, és keverd bele a cukrot, az olajat, a reszelt almát és a sütőtökpürét. Majd ehhez a masszához add hozzá a lisztes keveréket, és kanalazd a muffinformákba. A tetejére-valókat keverd össze, és a keverékkel kend meg a muffinok tetejét. Végül süsd 15-20 percig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gesztenyés muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg gesztenyepüré
- 12 dkg cukor
- 8 és fél dkg margarin
- 5 dkg mazsola vagy csokidarabok
- 2 tojás
- 1 és negyed dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- másfél kávéskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- pár csepp rumaroma
A margarint keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, az aromával és a gesztenyepürével, majd add hozzá a tejet. A lisztet, a sütőport és a fahéjat keverd össze, és kanalanként adagold a gesztenyés masszához. Végül add hozzá a mazsolát, és kanalazd a tésztát a papírral kibélelt muffinformákba. A 170 fokon előmelegített sütőben süsd 20 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok
- gyümölcs
- muffin
5 hipergyors gyümölcsös muffin
- muffin
- mák