4 isteni desszert sütés nélkül

Nincs kedved sütni, mégis valami finomságra vágysz? Nem kell bekapcsolni a sütőt ahhoz, hogy édességhez juthass.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túrótorta - sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 30 dkg túró
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • fél csomag zselatin
  • 1 dl tej
  • tetszőleges gyümölcs
  • babapiskóta
  • reszelt citromhéj

A túrót keverd ki a cukorral és a tojások sárgájával. Majd keverd össze a mascarponéval is. A tejben oldd fel a zselatint, és ezt add a túrós masszához, majd jól keverd el.

Egy tálat bélelj ki folpackkal, az aljára rétegezz gyümölcsszeleteket, majd töltsd bele a krémet.

A tetejére tegyél babapiskóta-réteget. Tedd legalább három órára hűtőbe, majd borítsd ki egy vízszintes lapra. Így a babapiskóta-réteg lesz alul.

 

Rumos barackhab

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgabarack, pár szem a díszítésnek
  • 3 tojásfehérje
  • fél dl rum
  • 2 dl tejszín
  • kevés porcukor

A barackot mosd meg, magozd ki, és turmixold péppé a rummal. A tejszínt és a tojásfehérjét verd fel külön. Apránként, kis adagokban add a barackos pépet a tojásfehérjéhez, majd a végén keverd össze óvatosan a tejszínnel. Habos, kemény tömeget kapsz. Adagold tálkákba, tegyél a tetejükre barack-cikkeket, majd tedd fél órára hűtőbe. De ne tovább, mert összeesik.

Gyümölcskrém formában

Hozzávalók:

  • 2 dl joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 2 darab kivi
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

A tejszínt verd kemény habbá, és tedd hűtőbe. A kivit hámozd meg, tegyél félre négy karikát, a többit törd össze villával. A joghurtot a mézzel és a reszelt citromhéjjal keverd simára, majd add hozzá a kivipépet. A tejszínhabba nagyon óvatosan forgasd bele a gyümölcsös joghurtot, és ismét tedd a hűtőszekrénybe. A zselatint keverd össze a tejjel, és lassú tűzön melegítsd. Ha feloldódott, a keverékbe óvatosan forgasd bele a tejes zselatint. Kis formákat, de akár csészéket is bélelj ki folpackkal, tedd az aljára a kivit, kanalazd rá a krémet, majd tedd három órára hűtőbe. Borítsd ki, és húzd le róla a fóliát.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag kókuszreszelék

A kekszet daráld meg. Készíts jól formálható masszát a kekszmorzsalékból, a kakaóporból, a cukorból és a vajból. Nedves kézzel formálj golyókat, amit aztán gurgass meg kókuszreszelékben.

Ezt is szeretjük