4 isteni desszert sütés nélkül
Nincs kedved sütni, mégis valami finomságra vágysz? Nem kell bekapcsolni a sütőt ahhoz, hogy édességhez juthass.
Túrótorta - sütés nélkül
Hozzávalók:
- 30 dkg túró
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone
- fél csomag zselatin
- 1 dl tej
- tetszőleges gyümölcs
- babapiskóta
- reszelt citromhéj
A túrót keverd ki a cukorral és a tojások sárgájával. Majd keverd össze a mascarponéval is. A tejben oldd fel a zselatint, és ezt add a túrós masszához, majd jól keverd el.
Egy tálat bélelj ki folpackkal, az aljára rétegezz gyümölcsszeleteket, majd töltsd bele a krémet.
A tetejére tegyél babapiskóta-réteget. Tedd legalább három órára hűtőbe, majd borítsd ki egy vízszintes lapra. Így a babapiskóta-réteg lesz alul.
Rumos barackhab
Hozzávalók:
- 30 dkg sárgabarack, pár szem a díszítésnek
- 3 tojásfehérje
- fél dl rum
- 2 dl tejszín
- kevés porcukor
A barackot mosd meg, magozd ki, és turmixold péppé a rummal. A tejszínt és a tojásfehérjét verd fel külön. Apránként, kis adagokban add a barackos pépet a tojásfehérjéhez, majd a végén keverd össze óvatosan a tejszínnel. Habos, kemény tömeget kapsz. Adagold tálkákba, tegyél a tetejükre barack-cikkeket, majd tedd fél órára hűtőbe. De ne tovább, mert összeesik.
Gyümölcskrém formában
Hozzávalók:
- 2 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál méz
- 2 darab kivi
- 1 dl tej
- 1 evőkanál zselatinpor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
A tejszínt verd kemény habbá, és tedd hűtőbe. A kivit hámozd meg, tegyél félre négy karikát, a többit törd össze villával. A joghurtot a mézzel és a reszelt citromhéjjal keverd simára, majd add hozzá a kivipépet. A tejszínhabba nagyon óvatosan forgasd bele a gyümölcsös joghurtot, és ismét tedd a hűtőszekrénybe. A zselatint keverd össze a tejjel, és lassú tűzön melegítsd. Ha feloldódott, a keverékbe óvatosan forgasd bele a tejes zselatint. Kis formákat, de akár csészéket is bélelj ki folpackkal, tedd az aljára a kivit, kanalazd rá a krémet, majd tedd három órára hűtőbe. Borítsd ki, és húzd le róla a fóliát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- 1 csomag kókuszreszelék
A kekszet daráld meg. Készíts jól formálható masszát a kekszmorzsalékból, a kakaóporból, a cukorból és a vajból. Nedves kézzel formálj golyókat, amit aztán gurgass meg kókuszreszelékben.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény