A 4 legkedveltebb olasz recept

Készítsd el te is!

Ha az olasz konyháról van szó, akkor mindenkinek a pizza jut eszébe, pedig a déli ország változatos kulináris élményeket tartogat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsleves parmezános galuskával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 l húsleves
  • őrölt bors

A megmosott tojásokat törd fel, és keverd hozzá a zsemlemorzsát, a citromhéjat, a szerecsendiót és a sót. A vajat verd habosra, tedd bele a reszelt parmezán sajtot, és az egészet gyúrd a fenti masszához.

A húslevest forrald fel, sóval, őrölt borssal ízesítsd, majd a masszát galuskaszaggatón keresztül szaggasd a levesbe. Pár perc forralás után, amikor a tésztácskák megszívják magukat a levessel, forrón tálald.

Fugazza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • késhegynyi só

Az élesztőt futtasd fel kevés langyos tejben, és gyúrd össze a tészta egyharmadával. Egy órán át keleszd lefedve. A vaj kétharmadát olvaszd fel. A tésztát dolgozd össze a megmaradt liszttel, add hozzá a reszelt citromhéjat, a sót, két tojást, a felolvasztott vajat, 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, és 2 dl tejjel jól gyúrd át. Szükség esetén kevés vizet adj hozzá, hogy puha tésztát kapj. Fedd le, és keleszd egy órán át. Kivajazott, liszttel beszórt kuglófformába tedd, és 180 fokon süsd 45 percig. Miután elkészült, nyisd le a sütőajtót, és így hűtsd ki. Tálaláskor tortaszerűen szeleteld, és hintsd meg porcukorral.

Milánói borjúragu

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg spagetti
  • 50 dkg borjúhús
  • 10 dkg csiperke
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 szelet ananász
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 kis doboz mandarin
  • 0,2 dl barnamártás
  • 2 dl tejszín
  • fél citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg ecetes cseresznye
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

A kockára vágott borjúhúst olívaolajban süsd elő, majd a húst félretéve tartsd melegen. Az apróra vágott vöröshagymát a pecsenyelében dinszteld meg, locsold meg citromlével, add hozzá a szeletelt sampinyongombát, a zöldborsót, és tíz percig dinszteld. Ananászkockákat, mandarinszeleteket és fehérbort adj hozzá, öntsd fel a barnamártással, a tejszínnel, és öt percig párold. A reszelt parmezán sajtot és a húst keverd a mártásba, sózd meg, majd a megfőtt spagettivel tálald. Külön csészében ecetes cseresznyét kínálj hozzá.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kávéfagylalt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2,5 dl édesített presszókávé
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 tojássárgája
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál reszelt csokoládé
  • 1 vaníliarúd

A tejet forrald fel, és tedd hozzá a félbetört vaníliarudat, majd 10 percig főzd. A tojássárgákat keverd habosra négy evőkanál cukorral, öntsd hozzá a lehűtött kávét és a forró vaníliás tejet, majd habverővel jól keverd el. A krémet helyezd vízfürdőbe, és habverővel állandóan kavargatva negyed óráig főzd. A tejszínt verd kemény habbá, és kétharmadát add a krémhez. A kávékrémet egy tálban tedd mélyhűtőbe, fagyaszd három órán át. Tálalás előtt vedd ki, majd keverd át botmixerrel. A megmaradt tejszínhabbal és a reszelt csokoládéval díszítsd.

Ezt is szeretjük