4 hipergyors nyári bögrés süti
A nyári sütögetések tökéletes lezárása lehet egy friss gyümölcsökből készített édes, mégis pikáns sütemény. Ripsz-ropsz kész vagy velük.
A bögrés sütikben az a jó, hogy percek alatt készen vannak. Összekevered a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Nem kell órákig bajlódni velük, de ez a végeredményen semmit nem ront. Ugyanolyan finomak, mint akármelyik cukrászcsoda, ha nem még jobbak.
A nyári gyümölcsök pedig tökéletesen passzolnak hozzájuk, legyen szó málnáról vagy eperről. Ha épp ezekhez nincs kedved, akkor kísérletezz bátran.
Málnás-áfonyás süti
Hozzávalók:
- háromnegyed bögre olvasztott vaj
- másfél bögre cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 4 tojás
- 2 és negyed bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 citrom héja
- 1 bögre friss málna
- 1 bögre friss áfonya
A vajat, a cukrot, a sütőport és a vaníliakivonatot robotgéppel keverd addig, amíg habos nem lesz. Egyenként add hozzá a tojásokat, és jól dolgozd bele a géppel.
Alacsonyabb fokozaton keverd hozzá a lisztet és a tejet. Jobb, ha ezeket is részletekben adod hozzá. Keverd bele a citromhéjat is. A tésztát öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szórd a tetejére a bogyókat. Körülbelül 180 fokon 30 perc alatt megsül. A tetejét meghintheted cukorral.
Cseresznyés cookie
Hozzávalók:
- 2 és negyed bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- háromnegyed bögre olvasztott vaj
- 1 bögre cukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 bögre apróra vágott mandula
- 1 bögre cseresznye
- 2 és kétharmad bögre müzli vagy kukoricapehely
- só
Keverd össze a lisztet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban robotgép segítségével keverd össze a vajat és a cukrot, hogy habos legyen. Ehhez add hozzá a tojásokat, a mandulát, a tejet és a vaníliát. Adagonként keverd jól bele a száraz hozzávalókat. Végül pedig a cseresznyéket add hozzá. Ezeket előtte darabold fel. Formázz kis golyókat a tésztából, és helyezd ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Figyelj arra, hogy megnőnek, így 1-2 centit hagyj közöttük. 180 fokon süsd őket, amíg szép barnák nem lesznek. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.
Epres muffin
Hozzávalók:
- 4 tojás - enyhén felverve
- 3 bögre liszt
- 2 és fél bögre eper - feldarabolva
- 2 bögre cukor
- 1 bögre olívaolaj
- 1 evőkanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
A száraz hozzávalókat - liszt, cukor, fahéj, sütőpor, só - keverd össze egy tálban. Egy másikban pedig a tojásokat, az olajat és az eperdarabokat. Egyesítsd a tálak tartalmát, de ne használj gépet, mert az epreknek nem tenne jót. Töltsd meg a muffinformákat, és az előmelegített sütőben süsd őket körülbelül 15 percig.
Áfonyás muffin
Hozzávalók:
- 2 bögre áfonya
- 2 tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- fél bögre tej
- negyed bögre vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- fél teáskanál só
Verd fel a tojásokat a vajjal, a sóval és a cukorral. Keverd össze a lisztet a sütőporral, és add hozzá a tojásokhoz a tejjel és a vaníliával együtt. Végül szórd bele az áfonyát. Töltsd a formákba, és tűpróbáig süsd 170-180 fokra előmelegített sütőben.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Málnás-morzsás muffin
Hozzávalók:
- 15 dkg málna
- 20 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 6 dkg durvára vágott mogyoró
- 1 tojás
- 12 dkg barnacukor
- 1 dl étolaj
- 2 dl tej
A morzsához:
- 7 dkg finomliszt
- 5 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 4 dkg durvára vágott mogyoró
- 6 dkg vaj
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Helyezd bele a sütőpapírformákat a sütőformába. Csepegtesd le a málnákat, ha fagyasztott gyümölccsel dolgozol, engedd felolvadni. A lisztet szitáld egy tálba, és keverd el a sütőporral, a szódabikarbónával és a vágott mogyoróval. Egy másik tálban verd fel a tojást, és add hozzá a cukrot, az olajat és a tejet. Alaposan dolgozd össze. Adagold hozzá a lisztes keveréket, dolgozd össze, hogy egynemű tésztát kapj. Végül óvatosan forgasd bele a málnát. A morzsához a lisztből, a cukorból, a fahéjból, a mogyoróból és a vajból gyúrj morzsalékos tésztát. Töltsd a sütőformákba, a tetejét szórd meg a morzsával. 20-25 percig süsd.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok
- gyümölcs
- muffin
5 hipergyors gyümölcsös muffin
- muffin
- mák