4 hipergyors nyári bögrés süti

A nyári sütögetések tökéletes lezárása lehet egy friss gyümölcsökből készített édes, mégis pikáns sütemény. Ripsz-ropsz kész vagy velük.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bögrés sütikben az a jó, hogy percek alatt készen vannak. Összekevered a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Nem kell órákig bajlódni velük, de ez a végeredményen semmit nem ront. Ugyanolyan finomak, mint akármelyik cukrászcsoda, ha nem még jobbak.

A nyári gyümölcsök pedig tökéletesen passzolnak hozzájuk, legyen szó málnáról vagy eperről. Ha épp ezekhez nincs kedved, akkor kísérletezz bátran.

Málnás-áfonyás süti

Hozzávalók:

  • háromnegyed bögre olvasztott vaj
  • másfél bögre cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 tojás
  • 2 és negyed bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 citrom héja
  • 1 bögre friss málna
  • 1 bögre friss áfonya

A vajat, a cukrot, a sütőport és a vaníliakivonatot robotgéppel keverd addig, amíg habos nem lesz. Egyenként add hozzá a tojásokat, és jól dolgozd bele a géppel.

Alacsonyabb fokozaton keverd hozzá a lisztet és a tejet. Jobb, ha ezeket is részletekben adod hozzá. Keverd bele a citromhéjat is. A tésztát öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szórd a tetejére a bogyókat. Körülbelül 180 fokon 30 perc alatt megsül. A tetejét meghintheted cukorral.

Cseresznyés cookie

Hozzávalók:

  • 2 és negyed bögre liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • háromnegyed bögre olvasztott vaj
  • 1 bögre cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre apróra vágott mandula
  • 1 bögre cseresznye
  • 2 és kétharmad bögre müzli vagy kukoricapehely

Keverd össze a lisztet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban robotgép segítségével keverd össze a vajat és a cukrot, hogy habos legyen. Ehhez add hozzá a tojásokat, a mandulát, a tejet és a vaníliát. Adagonként keverd jól bele a száraz hozzávalókat. Végül pedig a cseresznyéket add hozzá. Ezeket előtte darabold fel. Formázz kis golyókat a tésztából, és helyezd ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Figyelj arra, hogy megnőnek, így 1-2 centit hagyj közöttük. 180 fokon süsd őket, amíg szép barnák nem lesznek. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

Epres muffin

Hozzávalók:

  • 4 tojás - enyhén felverve
  • 3 bögre liszt
  • 2 és fél bögre eper - feldarabolva
  • 2 bögre cukor
  • 1 bögre olívaolaj
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só

A száraz hozzávalókat - liszt, cukor, fahéj, sütőpor, só - keverd össze egy tálban. Egy másikban pedig a tojásokat, az olajat és az eperdarabokat. Egyesítsd a tálak tartalmát, de ne használj gépet, mert az epreknek nem tenne jót. Töltsd meg a muffinformákat, és az előmelegített sütőben süsd őket körülbelül 15 percig.

Áfonyás muffin

Hozzávalók:

  • 2 bögre áfonya
  • 2 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • fél bögre tej
  • negyed bögre vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • fél teáskanál só

Verd fel a tojásokat a vajjal, a sóval és a cukorral. Keverd össze a lisztet a sütőporral, és add hozzá a tojásokhoz a tejjel és a vaníliával együtt. Végül szórd bele az áfonyát. Töltsd a formákba, és tűpróbáig süsd 170-180 fokra előmelegített sütőben.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Málnás-morzsás muffin

Hozzávalók:

  • 15 dkg málna
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 6 dkg durvára vágott mogyoró
  • 1 tojás
  • 12 dkg barnacukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tej

A morzsához:

  • 7 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4 dkg durvára vágott mogyoró
  • 6 dkg vaj

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Helyezd bele a sütőpapírformákat a sütőformába. Csepegtesd le a málnákat, ha fagyasztott gyümölccsel dolgozol, engedd felolvadni. A lisztet szitáld egy tálba, és keverd el a sütőporral, a szódabikarbónával és a vágott mogyoróval. Egy másik tálban verd fel a tojást, és add hozzá a cukrot, az olajat és a tejet. Alaposan dolgozd össze. Adagold hozzá a lisztes keveréket, dolgozd össze, hogy egynemű tésztát kapj. Végül óvatosan forgasd bele a málnát. A morzsához a lisztből, a cukorból, a fahéjból, a mogyoróból és a vajból gyúrj morzsalékos tésztát. Töltsd a sütőformákba, a tetejét szórd meg a morzsával. 20-25 percig süsd.

Ezt is szeretjük