4 isteni narancsos ünnepi fogás
Szeretnél kipróbálni egy pikáns, narancsos receptet karácsonykor? Segítünk választani, legyen szó levesről, főételről vagy desszertről!
Gyömbéres, narancsos sárgarépa-krémleves
Hozzávalók:
- 1 narancs leve és héja
- 3 nagyobb sárgarépa szeletelve
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es gyömbérdarab
- olívaolaj
- só
- őrölt fehérbors
A narancsot mosd meg alaposan, vékonyan hámozd meg, és facsard ki a levét, és a gyömbér fás rétegét is távolítsd el. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a szétnyomkodott fokhagymát.
Add hozzá a feldarabolt sárgarépát, a narancslevet és a narancs héját, majd ezt öntsd fel hét deci vízzel. Takard le fedővel, és főzd forrásig, illetve addig, míg a répa teljesen megpuhul. Vedd ki belőle a narancshéjakat, és krémesítsd a levest botmixerrel. Ízlésed szerint tegyél hozzá sót, borsot.
Narancsos kacsasült
Hozzávalók:
- 8 kacsacomb
- 1 narancs leve
- 3-4 evőkanál narancslekvár
- só
- fahéj
Sózd be a combokat, és zsírosabb részükkel lefelé tedd be őket a tepsibe. Locsold a husira a narancs levét, takard le, és süsd egy-másfél órát, míg saját levében megpuhul. Félóránként fordítsd meg a kacsacombokat, hogy mindenhol egyenletesen megsüljenek. Amikor megsült, kend meg fahéjjal és narancslekvárral, majd tedd vissza a sütőbe, fedő nélkül, tíz percre.
Narancsos párolt hal
Hozzávalók:
- fél kg grillezett fehér hal
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 2 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 1 marék bazsalikom
- 3 evőkanál aprított újhagyma
- só
- 2 evőkanál világos szójaszósz
A halat dörzsöld be sóval, és tedd egy tepsibe. Szórd rá a gyömbért, a narancs- és citromhéjat. Önts egy kis vizet a hal mellé, és fedő alatt párold öt percig. Akkor jó, mikor nem átlátszó, de a húsa még omlós. Ha kész van, tedd egy tálra, szórd meg újhagymával, bazsalikommal, és öntözd meg a szójaszósszal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Narancsos püspökkenyér
Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 1 dl narancslé
- 1 csipet só
- 3-4 evőkanál tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 narancs
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg dió
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg rétesliszt
- 8 tojás
A tojások sárgáját a cukorral keverd habosra, majd add hozzá a mazsolát, a durvára vágott diót, az apróra tört csokoládét, a kandírozott narancshéj-darabkákat és a reszelt narancshéjat. Apránként keverd bele a sütőporos lisztet és a megolvasztott vajat. Ha túl sűrű, hígítsd egy kis tejjel. A tojásfehérjéhez adj egy csipet sót, és verj belőle kemény habot, ezt óvatosan keverd hozzá a keverékhez. Töltsd kivajazott és lisztezett őzgerincformába, és süsd előmelegített sütőben öt percig 200 fokon, majd vedd le a hőmérsékletet 170-180 fokra, és tűpróbáig így süsd tovább. Még forrón borítsd egy tálra!
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke