4 isteni narancsos ünnepi fogás

Szeretnél kipróbálni egy pikáns, narancsos receptet karácsonykor? Segítünk választani, legyen szó levesről, főételről vagy desszertről!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyömbéres, narancsos sárgarépa-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 narancs leve és héja
  • 3 nagyobb sárgarépa szeletelve
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 cm-es gyömbérdarab
  • olívaolaj
  • őrölt fehérbors

A narancsot mosd meg alaposan, vékonyan hámozd meg, és facsard ki a levét, és a gyömbér fás rétegét is távolítsd el. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a szétnyomkodott fokhagymát.

Add hozzá a feldarabolt sárgarépát, a narancslevet és a narancs héját, majd ezt öntsd fel hét deci vízzel. Takard le fedővel, és főzd forrásig, illetve addig, míg a répa teljesen megpuhul. Vedd ki belőle a narancshéjakat, és krémesítsd a levest botmixerrel. Ízlésed szerint tegyél hozzá sót, borsot.

Narancsos kacsasült

Hozzávalók:

  • 8 kacsacomb
  • 1 narancs leve
  • 3-4 evőkanál narancslekvár
  • fahéj

Sózd be a combokat, és zsírosabb részükkel lefelé tedd be őket a tepsibe. Locsold a husira a narancs levét, takard le, és süsd egy-másfél órát, míg saját levében megpuhul. Félóránként fordítsd meg a kacsacombokat, hogy mindenhol egyenletesen megsüljenek. Amikor megsült, kend meg fahéjjal és narancslekvárral, majd tedd vissza a sütőbe, fedő nélkül, tíz percre.

Narancsos párolt hal

Hozzávalók:

  • fél kg grillezett fehér hal
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 marék bazsalikom
  • 3 evőkanál aprított újhagyma
  • 2 evőkanál világos szójaszósz

A halat dörzsöld be sóval, és tedd egy tepsibe. Szórd rá a gyömbért, a narancs- és citromhéjat. Önts egy kis vizet a hal mellé, és fedő alatt párold öt percig. Akkor jó, mikor nem átlátszó, de a húsa még omlós. Ha kész van, tedd egy tálra, szórd meg újhagymával, bazsalikommal, és öntözd meg a szójaszósszal.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Narancsos püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl narancslé
  • 1 csipet só
  • 3-4 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 narancs
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg rétesliszt
  • 8 tojás

A tojások sárgáját a cukorral keverd habosra, majd add hozzá a mazsolát, a durvára vágott diót, az apróra tört csokoládét, a kandírozott narancshéj-darabkákat és a reszelt narancshéjat. Apránként keverd bele a sütőporos lisztet és a megolvasztott vajat. Ha túl sűrű, hígítsd egy kis tejjel. A tojásfehérjéhez adj egy csipet sót, és verj belőle kemény habot, ezt óvatosan keverd hozzá a keverékhez. Töltsd kivajazott és lisztezett őzgerincformába, és süsd előmelegített sütőben öt percig 200 fokon, majd vedd le a hőmérsékletet 170-180 fokra, és tűpróbáig így süsd tovább. Még forrón borítsd egy tálra!

Ezt is szeretjük