4 isteni narancsos ünnepi fogás
Szeretnél kipróbálni egy pikáns, narancsos receptet karácsonykor? Segítünk választani, legyen szó levesről, főételről vagy desszertről!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

Ezt viseld a szűk ruha alatt, ha bevág a zsírpárnákba: alakformáló fehérneműk körképe »

Jónak hiszed, pedig ártasz vele: 4 dolog, amit ne csinálj, ha fogyni akarsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyömbéres, narancsos sárgarépa-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 narancs leve és héja
  • 3 nagyobb sárgarépa szeletelve
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 cm-es gyömbérdarab
  • olívaolaj
  • őrölt fehérbors

A narancsot mosd meg alaposan, vékonyan hámozd meg, és facsard ki a levét, és a gyömbér fás rétegét is távolítsd el. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a szétnyomkodott fokhagymát.

Add hozzá a feldarabolt sárgarépát, a narancslevet és a narancs héját, majd ezt öntsd fel hét deci vízzel. Takard le fedővel, és főzd forrásig, illetve addig, míg a répa teljesen megpuhul. Vedd ki belőle a narancshéjakat, és krémesítsd a levest botmixerrel. Ízlésed szerint tegyél hozzá sót, borsot.

Narancsos kacsasült

Hozzávalók:

  • 8 kacsacomb
  • 1 narancs leve
  • 3-4 evőkanál narancslekvár
  • fahéj

Sózd be a combokat, és zsírosabb részükkel lefelé tedd be őket a tepsibe. Locsold a husira a narancs levét, takard le, és süsd egy-másfél órát, míg saját levében megpuhul. Félóránként fordítsd meg a kacsacombokat, hogy mindenhol egyenletesen megsüljenek. Amikor megsült, kend meg fahéjjal és narancslekvárral, majd tedd vissza a sütőbe, fedő nélkül, tíz percre.

Narancsos párolt hal

Hozzávalók:

  • fél kg grillezett fehér hal
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 marék bazsalikom
  • 3 evőkanál aprított újhagyma
  • 2 evőkanál világos szójaszósz

A halat dörzsöld be sóval, és tedd egy tepsibe. Szórd rá a gyömbért, a narancs- és citromhéjat. Önts egy kis vizet a hal mellé, és fedő alatt párold öt percig. Akkor jó, mikor nem átlátszó, de a húsa még omlós. Ha kész van, tedd egy tálra, szórd meg újhagymával, bazsalikommal, és öntözd meg a szójaszósszal.

Narancsos püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl narancslé
  • 1 csipet só
  • 3-4 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 narancs
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg rétesliszt
  • 8 tojás

A tojások sárgáját a cukorral keverd habosra, majd add hozzá a mazsolát, a durvára vágott diót, az apróra tört csokoládét, a kandírozott narancshéj-darabkákat és a reszelt narancshéjat. Apránként keverd bele a sütőporos lisztet és a megolvasztott vajat. Ha túl sűrű, hígítsd egy kis tejjel. A tojásfehérjéhez adj egy csipet sót, és verj belőle kemény habot, ezt óvatosan keverd hozzá a keverékhez. Töltsd kivajazott és lisztezett őzgerincformába, és süsd előmelegített sütőben öt percig 200 fokon, majd vedd le a hőmérsékletet 170-180 fokra, és tűpróbáig így süsd tovább. Még forrón borítsd egy tálra!

Blog.hu ajánló