4 laktató, mégis könnyű tavaszi egytálétel
Négy remek rakottas receptjét olvashatod, melyek nemcsak laktatóak, de egészségesek is. A vegákra és a húsevőkre egyaránt gondoltunk.
A jó idő megérkezett, így ideje elfelejteni a nehéz ételeket, illetve kimenni a piacra friss zöldségért. A következő receptek főként idényzöldségekből készülnek, és - bár nagyon laktatóak - könnyűek a gyomornak.
Ráadásul vitaminban gazdagok, így kiküszöbölheted, hogy a nagy tavaszi fáradtság megkörnyékezzen.
Rakott spárga
Hozzávalók:
- 50 dkg zöld spárga
- 40 dkg darált marhahús
- 15 dkg barnarizs
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- olívaolaj
- pirospaprika
- só
- bors
A spárgát tisztítsd meg, az alsó részét törd le, és forró vízben főzd néhány percig. Ezután szedd ki, és hagyd lecsepegni.
A főzővizébe tegyél némi sót, majd szórd bele a rizst, főzd puhára, és tedd félre. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Add hozzá a húst, szórd rá a pirospaprikát, és ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal. Egy jénai tálat vajazz ki, és az aljába tedd bele a spárgák felét. Tegyél rá egy réteg rizst és egy réteg húst. A tetejét borítsd be spárgával, majd locsold meg tejföllel. Előmelegített sütőben süsd meg.
Spenótos rakott krumpli
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 40 dkg krumpli
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 1,5 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- szerecsendió
- só
- bors
A hagymákat aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a megmosott, feldarabolt spenótot, és párold meg. Ha már puha, tedd bele a tejszín nagy részét, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. A tojásokat főzd keményre, a krumplit alaposan mosd meg, és a héjával együtt főzd meg. Ha kész, szedd le a héját, és szeleteld fel. Egy tűzálló tál alját vajazd ki, és helyezz bele egy sor krumplit. Sózd meg, majd tedd rá a spenótot. Erre rakj egy réteg felszeletelt tojást, és tedd rá a maradék spenótot. Locsold meg a maradék tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd készre.
Zöldséges rakottas
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 15 dkg trappista sajt
- 4 paradicsom
- 2 padlizsán
- 2 paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- tejföl
- olívaolaj
- oregánó
- pirospaprika
- só
- bors
A héjatlan paradicsomot, a padlizsánt, a paprikát, a gombát és a vöröshagymát szeleteld fel. Kevés olajon picit pirítsd meg mindegyiket, majd kezdd el rétegezni egy kikent tűzálló tálban. A paradicsomot oregánóval, pirospaprikával és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezd. Először a sóval, borssal beszórt padlizsánt tedd le, majd a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát és a gombát rakd egymásra. Erre rétegezd a paradicsomot, és végül a tetejére megint padlizsán kerüljön. Annyi tejföllel, amennyit jónak látsz, locsold meg a tetejét, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Rakott brokkoli
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 15 dkg rizs
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 fej kelkáposzta
- 1 brokkoli
- 1 nagy tejföl
- 1 zöldpaprika
- vaj
- ételízesítő
A kelkáposztát és a brokkolit ételízesítős vízben párold meg, majd hagyd lecsepegni. A káposztát szedd leveleire, és egy jénai tál alját béleld ki vele. A gombát szeleteld fel, és pici olajon párold meg, majd a főtt rizzsel keverd össze. Ezt a keveréket tedd rá a káposztalevelekre, majd rétegezd rá a felkarikázott zöldpaprikát, végül a darabokra szedett brokkolit. Öntsd le tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. A tetejére helyezz néhány vajdarabkát, majd előmelegített sütőben süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke