4 laktató, mégis könnyű tavaszi egytálétel

Négy remek rakottas receptjét olvashatod, melyek nemcsak laktatóak, de egészségesek is. A vegákra és a húsevőkre egyaránt gondoltunk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó idő megérkezett, így ideje elfelejteni a nehéz ételeket, illetve kimenni a piacra friss zöldségért. A következő receptek főként idényzöldségekből készülnek, és - bár nagyon laktatóak - könnyűek a gyomornak.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul vitaminban gazdagok, így kiküszöbölheted, hogy a nagy tavaszi fáradtság megkörnyékezzen.

Rakott spárga

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld spárga
  • 40 dkg darált marhahús
  • 15 dkg barnarizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • olívaolaj
  • pirospaprika
  • bors

A spárgát tisztítsd meg, az alsó részét törd le, és forró vízben főzd néhány percig. Ezután szedd ki, és hagyd lecsepegni.

A főzővizébe tegyél némi sót, majd szórd bele a rizst, főzd puhára, és tedd félre. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Add hozzá a húst, szórd rá a pirospaprikát, és ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal. Egy jénai tálat vajazz ki, és az aljába tedd bele a spárgák felét. Tegyél rá egy réteg rizst és egy réteg húst. A tetejét borítsd be spárgával, majd locsold meg tejföllel. Előmelegített sütőben süsd meg.

Spenótos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 40 dkg krumpli
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • szerecsendió
  • bors

A hagymákat aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a megmosott, feldarabolt spenótot, és párold meg. Ha már puha, tedd bele a tejszín nagy részét, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. A tojásokat főzd keményre, a krumplit alaposan mosd meg, és a héjával együtt főzd meg. Ha kész, szedd le a héját, és szeleteld fel. Egy tűzálló tál alját vajazd ki, és helyezz bele egy sor krumplit. Sózd meg, majd tedd rá a spenótot. Erre rakj egy réteg felszeletelt tojást, és tedd rá a maradék spenótot. Locsold meg a maradék tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd készre.

Zöldséges rakottas

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 paradicsom
  • 2 padlizsán
  • 2 paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • olívaolaj
  • oregánó
  • pirospaprika
  • bors

A héjatlan paradicsomot, a padlizsánt, a paprikát, a gombát és a vöröshagymát szeleteld fel. Kevés olajon picit pirítsd meg mindegyiket, majd kezdd el rétegezni egy kikent tűzálló tálban. A paradicsomot oregánóval, pirospaprikával és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezd. Először a sóval, borssal beszórt padlizsánt tedd le, majd a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát és a gombát rakd egymásra. Erre rétegezd a paradicsomot, és végül a tetejére megint padlizsán kerüljön. Annyi tejföllel, amennyit jónak látsz, locsold meg a tetejét, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Rakott brokkoli

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg rizs
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 brokkoli
  • 1 nagy tejföl
  • 1 zöldpaprika
  • vaj
  • ételízesítő

A kelkáposztát és a brokkolit ételízesítős vízben párold meg, majd hagyd lecsepegni. A káposztát szedd leveleire, és egy jénai tál alját béleld ki vele. A gombát szeleteld fel, és pici olajon párold meg, majd a főtt rizzsel keverd össze. Ezt a keveréket tedd rá a káposztalevelekre, majd rétegezd rá a felkarikázott zöldpaprikát, végül a darabokra szedett brokkolit. Öntsd le tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. A tetejére helyezz néhány vajdarabkát, majd előmelegített sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük