4 karcsúsító, hűsítő leves
Leveseink gyorsan elkészíthetőek, és nagyon finomak. Ha dobozban magaddal viszed, könnyen feldobhatod velük az unalmas és forró munkanapokat.
Joghurtos almaleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db alma
- 1 citrom
- 3-4 szem szegfűszeg
- 1 darabka fahéj
- 2-3 evőkanál cukor
- 2 dl joghurt
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt, só
Egy fazékban forralj fel 1 liter vizet. Dobd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom vékonyan levágott héját, és öntsd bele a citrom kipréselt levét!
Szórj rá csipetnyi sót, forrald fel, és kis lángon főzd 10 percet! A meghámozott alma magházát szedd ki, és szeleteld fel!
Tedd a fűszeres vízbe, és főzd 5 percig. Közben készítsd elő a habarást: a tejszínt és a joghurtot keverd el a cukorral, adj hozzá lisztet, és keverd csomómentesre. Önts hozzá 1 dl hideg vizet, és merj rá a levesből egy keveset! Keverd el, majd öntsd a leveshez! Újra forrald fel, citromlével és cukorral ízesítheted! Ha kész, hűtsd le.
Mézes gyümölcskrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg málna
- 25 dkg ribizli
- 2 dl rostos almalé
- 1 dl méz
- 1 közepes citrom leve
A megmosott, megtisztított gyümölcsöt 5 dl forrásban lévő vízben főzd 5 percig. Utána hagyd kicsit kihűlni, turmixold, majd szűrd át. Végül a többi hozzávalóval turmixold újra. Ha gyorsan szeretnéd tálalni, akkor jégkockával dolgozd el!
Pikáns paradicsom-krémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- csipet cukor
- kevés só, bors
- a díszítéshez friss bazsalikom
Hámozd meg, vágd finomra, és forró olívaolajban pirítsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a babérlevelet és a paradicsomsűrítményt, és az egészet forrald fel. A paradicsomokat öntsd le forró vízzel, húzd le a héjukat, vágd először negyedekre, majd apróbb darabokra őket, ezután add hozzá a paradicsomos hagymához. Negyed óráig főzd gyenge lángon, amíg pürés nem lesz, majd sóval-borssal és kevés cukorral ízesítsd. Tálaláskor dobd fel egy kis bazsalikommal.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tejfölös spenótleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg friss spenót
- 8 dl csontleves
- 4 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
- 1 db zsemle
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
- olaj
- cukor
- törött bors
A vajat és az olajat helyezd mély tálba, amelybe tegyél szeletelt vöröshagymát, és előkészített, válogatott spenótot. Párold 6-8 percig, gyakori kevergetés mellett. A puhára párolt spenótot turmixgéppel pépesítsd meg, majd tedd vissza a főzőedénybe. Csontlével engedd fel, ízesítsd sóval, cukorral, törött borssal. Aztán 3-4 percig hevítsd, majd adj hozzá tejfölös habarást, amellyel további 2-3 percig forrald. Hűtsd le, majd piríts hozzá kenyérkockákat.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves