4 karcsúsító, hűsítő leves

Leveseink gyorsan elkészíthetőek, és nagyon finomak. Ha dobozban magaddal viszed, könnyen feldobhatod velük az unalmas és forró munkanapokat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Joghurtos almaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db alma
  • 1 citrom
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt, só

Egy fazékban forralj fel 1 liter vizet. Dobd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom vékonyan levágott héját, és öntsd bele a citrom kipréselt levét!

Szórj rá csipetnyi sót, forrald fel, és kis lángon főzd 10 percet! A meghámozott alma magházát szedd ki, és szeleteld fel!

Tedd a fűszeres vízbe, és főzd 5 percig. Közben készítsd elő a habarást: a tejszínt és a joghurtot keverd el a cukorral, adj hozzá lisztet, és keverd csomómentesre. Önts hozzá 1 dl hideg vizet, és merj rá a levesből egy keveset! Keverd el, majd öntsd a leveshez! Újra forrald fel, citromlével és cukorral ízesítheted! Ha kész, hűtsd le.

Mézes gyümölcskrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg málna
  • 25 dkg ribizli
  • 2 dl rostos almalé
  • 1 dl méz
  • 1 közepes citrom leve

A megmosott, megtisztított gyümölcsöt 5 dl forrásban lévő vízben főzd 5 percig. Utána hagyd kicsit kihűlni, turmixold, majd szűrd át. Végül a többi hozzávalóval turmixold újra. Ha gyorsan szeretnéd tálalni, akkor jégkockával dolgozd el!

Pikáns paradicsom-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • csipet cukor
  • kevés só, bors
  • a díszítéshez friss bazsalikom

Hámozd meg, vágd finomra, és forró olívaolajban pirítsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a babérlevelet és a paradicsomsűrítményt, és az egészet forrald fel. A paradicsomokat öntsd le forró vízzel, húzd le a héjukat, vágd először negyedekre, majd apróbb darabokra őket, ezután add hozzá a paradicsomos hagymához. Negyed óráig főzd gyenge lángon, amíg pürés nem lesz, majd sóval-borssal és kevés cukorral ízesítsd. Tálaláskor dobd fel egy kis bazsalikommal.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tejfölös spenótleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg friss spenót
  • 8 dl csontleves
  • 4 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db zsemle
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • olaj
  • cukor
  • törött bors

A vajat és az olajat helyezd mély tálba, amelybe tegyél szeletelt vöröshagymát, és előkészített, válogatott spenótot. Párold 6-8 percig, gyakori kevergetés mellett. A puhára párolt spenótot turmixgéppel pépesítsd meg, majd tedd vissza a főzőedénybe. Csontlével engedd fel, ízesítsd sóval, cukorral, törött borssal. Aztán 3-4 percig hevítsd, majd adj hozzá tejfölös habarást, amellyel további 2-3 percig forrald. Hűtsd le, majd piríts hozzá kenyérkockákat.

Ezt is szeretjük