4 karcsúsító, hűsítő leves
Leveseink gyorsan elkészíthetőek, és nagyon finomak. Ha dobozban magaddal viszed, könnyen feldobhatod velük az unalmas és forró munkanapokat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Joghurtos almaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db alma
  • 1 citrom
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt, só

Egy fazékban forralj fel 1 liter vizet. Dobd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom vékonyan levágott héját, és öntsd bele a citrom kipréselt levét!

Szórj rá csipetnyi sót, forrald fel, és kis lángon főzd 10 percet! A meghámozott alma magházát szedd ki, és szeleteld fel!

Tedd a fűszeres vízbe, és főzd 5 percig. Közben készítsd elő a habarást: a tejszínt és a joghurtot keverd el a cukorral, adj hozzá lisztet, és keverd csomómentesre. Önts hozzá 1 dl hideg vizet, és merj rá a levesből egy keveset! Keverd el, majd öntsd a leveshez! Újra forrald fel, citromlével és cukorral ízesítheted! Ha kész, hűtsd le.

Mézes gyümölcskrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg málna
  • 25 dkg ribizli
  • 2 dl rostos almalé
  • 1 dl méz
  • 1 közepes citrom leve

A megmosott, megtisztított gyümölcsöt 5 dl forrásban lévő vízben főzd 5 percig. Utána hagyd kicsit kihűlni, turmixold, majd szűrd át. Végül a többi hozzávalóval turmixold újra. Ha gyorsan szeretnéd tálalni, akkor jégkockával dolgozd el!

Pikáns paradicsom-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • csipet cukor
  • kevés só, bors
  • a díszítéshez friss bazsalikom

Hámozd meg, vágd finomra, és forró olívaolajban pirítsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a babérlevelet és a paradicsomsűrítményt, és az egészet forrald fel. A paradicsomokat öntsd le forró vízzel, húzd le a héjukat, vágd először negyedekre, majd apróbb darabokra őket, ezután add hozzá a paradicsomos hagymához. Negyed óráig főzd gyenge lángon, amíg pürés nem lesz, majd sóval-borssal és kevés cukorral ízesítsd. Tálaláskor dobd fel egy kis bazsalikommal.

Tejfölös spenótleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg friss spenót
  • 8 dl csontleves
  • 4 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db zsemle
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • olaj
  • cukor
  • törött bors

A vajat és az olajat helyezd mély tálba, amelybe tegyél szeletelt vöröshagymát, és előkészített, válogatott spenótot. Párold 6-8 percig, gyakori kevergetés mellett. A puhára párolt spenótot turmixgéppel pépesítsd meg, majd tedd vissza a főzőedénybe. Csontlével engedd fel, ízesítsd sóval, cukorral, törött borssal. Aztán 3-4 percig hevítsd, majd adj hozzá tejfölös habarást, amellyel további 2-3 percig forrald. Hűtsd le, majd piríts hozzá kenyérkockákat.

Ezt is szeretjük