4 klasszikus saláta receptje
Ha szeretnéd megtartani nyári formádat, próbáld ki laktató salátareceptjeinket, melyekkel biztosan nem fogsz mellé.
A következő salátareceptek a nagy klasszikusok közé tartoznak. Próbáld ki őket, hiszen ilyenkor, nyáron a legfrissebb zöldségeket használhatod fel hozzájuk, és plusz pont jár nekik, amiért nagyon egészségesek is.
Ezenkívül gyorsan megvannak, és ugyanolyan jóllakhatsz velük, mint egy tányér pörkölttel, mégsem kell félned a kilók támadásától. Irány a konyha, és salátára fel!
Waldorf-saláta
Hozzávalók:
- 20 dkg zeller
- 20 dkg alma
- 15 dkg dióbél
- 2 dl majonéz
- 1 fej saláta
- 1 citrom
- fél dl tejszín
- só
A zellert hámozd meg, majd szeleteld fel. A citromot facsard ki, és a lé felét öntsd a zellerre. A dióbélről szedd le a héját, majd vágd fel. Az almákat szintén hámozd meg, szedd ki a magházat, és apróra kockázd fel. A majonézt a tejszínnel keverd össze, majd szórd bele az apróra felvágott salátát is. Végül a zellert, a dióbelet és az almát is keverd a majonézes öntetbe. Ízlésed szerint sózd meg.
Csirkés Cézár-saláta
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemellfilé
- 1 fej jégsaláta
- 1 kígyóuborka
- 3 szelet kenyér
- 2-3 paradicsom
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál mustár
- 1 tojás
- Worchester-szósz
- olívaolaj
- petrezselyem
- oregánó
- bors
- só
A jégsalátát alaposan mosd meg, majd szeleteld fel. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel. A tejszínt a mustárral, a Worchester-szósszal és az olívaolajjal keverd krémes állagúra. Zúzd bele a fokhagymát, és ízlés szerint ízesítsd a felsorolt fűszerekkel. A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd és pirítsd meg. A kenyeret szintén kockázd fel, és azt is pirítsd meg. Végül a zöldségeket, a húst és a kenyeret öntsd össze, és locsold meg az öntettel.
Ha érdekel, hogy eredetileg hogyan készítették a Cézár-salátát, akkor kattints ide!
Tonhalsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg tonhal
- 3 szem kapribogyó
- 2 dl kefir
- 1 citrom
- fél dl majonéz
- babérlevél
- kapor
- bors
- só
A tonhalat szeleteld fel, majd a kifacsart citrom levével dörzsöld be, és hagyd állni legalább fél órát. Utána annyi vizet önts rá, ami éppen ellepi, tegyél bele babérlevelet, borsot, kapribogyót, sózd meg, és tíz percig főzd. Hűtsd le, majd vágd apró kockákra, és citromlével locsold meg. A kefirt a majonézzel keverd össze, és borssal, valamint az apróra vágott kaporral ízesítsd. Önts rá a halra, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Görög saláta
Hozzávalók:
- 20 dkg feta sajt
- 1 kígyóuborka
- 4 paradicsom
- 1 hagyma
- 24 szem fekete olívabogyó
- 1 dl olívaolaj
- bors
- oregánó, kakukkfű
- só
A zöldségeket és a sajtot vágd apró kockákra. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat az összemorzsolt fűszerekkel. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd öntsd rá a zöldséges sajtra. Hidegen tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- ital
- turmix
A legfinomabb zsírégető italok
- zöldség
- csirkemell