4 klasszikus saláta receptje
Ha szeretnéd megtartani nyári formádat, próbáld ki laktató salátareceptjeinket, melyekkel biztosan nem fogsz mellé.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A következő salátareceptek a nagy klasszikusok közé tartoznak. Próbáld ki őket, hiszen ilyenkor, nyáron a legfrissebb zöldségeket használhatod fel hozzájuk, és plusz pont jár nekik, amiért nagyon egészségesek is.

Ezenkívül gyorsan megvannak, és ugyanolyan jóllakhatsz velük, mint egy tányér pörkölttel, mégsem kell félned a kilók támadásától. Irány a konyha, és salátára fel!

Waldorf-saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg alma
  • 15 dkg dióbél
  • 2 dl majonéz
  • 1 fej saláta
  • 1 citrom
  • fél dl tejszín

A zellert hámozd meg, majd szeleteld fel. A citromot facsard ki, és a lé felét öntsd a zellerre. A dióbélről szedd le a héját, majd vágd fel. Az almákat szintén hámozd meg, szedd ki a magházat, és apróra kockázd fel. A majonézt a tejszínnel keverd össze, majd szórd bele az apróra felvágott salátát is. Végül a zellert, a dióbelet és az almát is keverd a majonézes öntetbe. Ízlésed szerint sózd meg.

Csirkés Cézár-saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 kígyóuborka
  • 3 szelet kenyér
  • 2-3 paradicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 tojás
  • Worchester-szósz
  • olívaolaj
  • petrezselyem
  • oregánó
  • bors

A jégsalátát alaposan mosd meg, majd szeleteld fel. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel. A tejszínt a mustárral, a Worchester-szósszal és az olívaolajjal keverd krémes állagúra. Zúzd bele a fokhagymát, és ízlés szerint ízesítsd a felsorolt fűszerekkel. A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd és pirítsd meg. A kenyeret szintén kockázd fel, és azt is pirítsd meg. Végül a zöldségeket, a húst és a kenyeret öntsd össze, és locsold meg az öntettel.

Ha érdekel, hogy eredetileg hogyan készítették a Cézár-salátát, akkor kattints ide!

Tonhalsaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tonhal
  • 3 szem kapribogyó
  • 2 dl kefir
  • 1 citrom
  • fél dl majonéz
  • babérlevél
  • kapor
  • bors

A tonhalat szeleteld fel, majd a kifacsart citrom levével dörzsöld be, és hagyd állni legalább fél órát. Utána annyi vizet önts rá, ami éppen ellepi, tegyél bele babérlevelet, borsot, kapribogyót, sózd meg, és tíz percig főzd. Hűtsd le, majd vágd apró kockákra, és citromlével locsold meg. A kefirt a majonézzel keverd össze, és borssal, valamint az apróra vágott kaporral ízesítsd. Önts rá a halra, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg feta sajt
  • 1 kígyóuborka
  • 4 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 24 szem fekete olívabogyó
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • oregánó, kakukkfű

A zöldségeket és a sajtot vágd apró kockákra. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat az összemorzsolt fűszerekkel. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd öntsd rá a zöldséges sajtra. Hidegen tálald.

Ezt is szeretjük