4 izgalmas krumplipüré variáció
A krumplipüré szinte kötelező hétvégi köret, ha azonban már unod, próbáld ki új, egyáltalán nem hagyományos receptjeinket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sima krumplipüré, bár nagyon finom, egy idő után unalmassá válhat. Szerencsére azonban a semleges íz remek alapot képez a kísérletezéshez.

A következő receptek között nem csupán a hagyományos, vajas receptet találod meg, hanem néhány különlegességet is, hogy megújítsd az ebédet.

Ha vaj helyett tejszínnel készíted, még krémesebb állagot és még finomabb ízvilágot kapsz.

Vajas krumplipüré

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 6 dkg vaj
  • 5 dl tej

A krumplit főzd meg sós vízben. Törd át, majd morzsold bele a vajat, és öntsd hozzá a forró tejet. Ízlés szerint sózd meg, és már tálalhatod is.

Hagymás krumplipüré

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • szerecsendió
  • bors

A krumplit és a hagymát pucolás után főzd meg. Amikor megpuhultak, mindkettőt zúzd össze. Add hozzá a vajat és a tejet, majd keverd össze alaposan. Ízlésed szerint szerecsendióval, borssal, sóval ízesítsd.

Pestós krumplipüré

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olasz, fűszeres pesto
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
  • bors

A krumplit hámozd meg és vágd fel, majd főzd meg sós vízben. Törd össze, és keverd bele az olívaolajat vagy a vajat. A tejet melegítsd fel, és keverd azt is a pürébe. Végül tedd bele a pestót is. Ízlés szerint borssal fűszerezd.

Sonkás krumplipüré

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál torma

A krumplit hámozd meg, vágd fel, és tedd fel főni. A tojásokat főzd keményre. A sonkát kockázd fel, és a megtört krumpliba keverd bele. A tojást szintén vágd apró darabokra, és azt is vegyítsd a krumpliba. Ízlés szerint sóval, tormával ízesítsd.

Ezt is szeretjük