4 isteni, sűrű paradicsomleves
Szeretted a betűtésztás paradicsomlevest? Itt az ideje, hogy elkészítsd. Próbáld ki hűsítő receptjeinket!

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Tökéletesen ráncba szedett szemöldök: sminkes mutatja meg, mit szabad, és mit nem »

Elképesztő módon segíti a bőrmegújulást: a kalcium ráncok ellen is jó »

Farmerek nőiesen: így viseld a legmenőbb fazonokat nyár végén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szerencsére a paradicsomnak éppen szezonja van, így használd ki a lehetőséget, és főzz paradicsomlevest! Az egyszerű változattól az olaszos fajtákig itt most mindent megtalálsz.

Irány a piac, és válogass a jó érett paradicsomok között, aztán pedig próbáld ki mesés receptjeinket!

Nincs is jobb az izzasztó kánikulában egy adag hűsítő paradicsomlevesnél.

Egyszerű paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 20 dkg betűtészta
  • 2 dkg liszt
  • 1,5 evőkanál olaj
  • cukor

A paradicsomot tisztítsd meg, majd negyedeld fel. Fél liter vízzel öntsd fel, és tedd fel főni. Amikor a héja levált, botmixerrel törd át az egészet.

Az olajból és a lisztből készíts rántást, és sűrítsd be vele a levest. Ízlésed szerint ízesítsd sóval, cukorral. Főzd bele a betűtésztát, és már hűtheted is.

Mediterrán paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 liter húsleves
  • 30 dkg paradicsom
  • 20 dkg kagylótészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis sűrített paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél dl olívaolaj
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • oregánó
  • rozmaring
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a felkockázott paprikát. A paradicsomot mártsd néhány másodpercre forró vízbe, és húzd le a héját. Kockázd fel, öntsd hozzá a paradicsompürét és a húslevest. Forrald össze, és botmixerrel turmixold össze. Főzd bele a tésztát, és ízesítsd a felsorolt fűszerekkel.

Toszkán paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 l csirkehúsleves
  • 70 dkg paradicsom
  • 3 szelet szikkadt kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • olívaolaj

A kenyeret vágd apró kockákra, és pici olívaolajon pirítsd meg. Add hozzá a felaprított vörös- és fokhagymát, majd süsd össze. A paradicsomot néhány másodpercre tedd forró vízbe, hogy könnyen le tudd húzni a héját. A felkockázott paradicsomot öntsd hozzá, és a húslevessel öntsd fel. Hagyd, hogy alaposan összesűrűsödjön, és már kész is.

Bazsalikomos paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1,5 l zöldségleves
  • 90 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Az olajat forrósítsd fel, és az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a zöldséglevest, és ízesítsd borssal. Forrald össze, majd botmixerrel mixeld össze a levest. Szórd bele a bazsalikomot, és hagyd lehűlni.

Ezt is szeretjük