4 gazdag raguleves

Akár főfogásnak is beillik

A raguleves hamar elkészíthető, mégis különleges. Akár főfogásnak is megfelelő, télen pedig különösen jólesik a gőzölgő tányér látványa.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ragulevesek remek téli fogásnak bizonyulnak, hiszen táplálóak és forrón a legfinomabbak, egy szelet kenyérrel pedig akár könnyebb főételnek is beillenek.

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha fogyókúrázol, akkor egyenesen ajánlott, hogy ebédre vagy kora este az alábbi éhségűző levesek közül válassz magadnak.

Erdélyi raguleves

Hozzávalók:

  • fél kg csirkeaprólék
  • 1-1 szál sárgarépa és petrezselyem
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 babérlevél

Az aprólékot a megtisztított, hosszában négyfelé vágott zöldséggel, sóval, babérlevéllel ízesített vízben főzd meg.

A vajból és egy evőkanál lisztből készíts világos rántást, sűrítsd be vele a levest, és öt percig forrald. Végül keverd simára a tejfölt a maradék liszttel, szűrőkanálon keresztül add a leveshez, és forrald még három percig.

Zöldborsós csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkeaprólék
  • 25 dkg vegyes zöldség
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • ízlés szerint só

A csirkeaprólékot egészen kicsi darabokra aprítsd fel, majd a felforrósított olajon pirítsd át. Ezután önts alá egy kis vizet, és fedő alatt párold addig, amíg zsírjára visszasül, vagyis elpárolog alóla a víz. Add hozzá a közben megtisztított és kis kockára vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítsd néhány percig, majd hintsd rá a lisztet, és - további két percig kevergetve a tűzön - öntsd fel egy liternyi vízzel.

Szórd bele a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt főzd puhára. Végül add hozzá a zöldborsót is, majd a citromlével és a két evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntve ismét forrald fel, és főzd még öt percig. A megmaradt petrezselyemzöldet szórd rá, az edényt húzd le a tűzről, és befedve hagyd állni még 10 percig, csak azután tálald.

Tárkonyos raguleves cipóban

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 tojássárgája
  • 1 doboz tejföl
  • 1 lapos kávéskanál tárkony
  • 1 kanál liszt só, bors, ecet
  • 4 fél kilós cipó

A szalonnát darabold fel és pirítsd meg. Add hozzá az apróra vágott hagymát. Miután a hagyma megdinsztelődött, add hozzá a kockára vágott sertéscombot. Öntsd fel másfél-két liter vízzel, és nagy lángon kezdd főzni. Ha felfőtt, vedd takarékra a lángot, és add hozzá a tárkonyt, sózd, borsozd, és adj hozzá egy pici ecetet. Miután a hús megpuhult, egy kanál liszttel és kevés vízzel habard be.

A cipók kalapját vágd le, a belsejüket kapard ki, majd sütőben pirítsd ropogósra. A tojások sárgáját tejföllel keverd össze, és minden cipóba tegyél egy evőkanálnyit, majd merd rá a forró ragulevest. A megpirult cipókba tálald a forró ragulevest.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Gombás raguleves

Hozzávalók:

  • 2 csomag csirkeaprólék
  • 10 dkg gomba
  • 15 dkg vegyes zöldség
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 1/2 dl olaj
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • majoránna
  • egy kis darab gyömbér
  • köménymag
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Az olajban párold meg az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a gombát, a felszeletelt zöldségeket, hintsd meg petrezselyemmel, pirospaprikával, és egy kevés vízzel párold puhára.
A közben az egy liter vízben megfőzött csirkeaprólékot add hozzá, sózd meg, borsozd, és vászon- vagy tüllzacskóban főzd bele a fűszereket. Keverd el a tejföllel, és forrón tálald.

Ezt is szeretjük