4 isteni, fűszeres padlizsánkrém
Ezt a pompás színű zöldséget nem csak sütve, rántva vagy töltve, de krém formájában is érdemes kipróbálnod. Igazi csajos finomság!
Kenheted kenyérre, péksüteményre, tortilla chipsre vagy csak pirítósra. A padlizsánkrém így is, úgy is finom.
Hűtőszekrényben tartva akár öt napig is eláll.
Bármelyik krémet lazíthatod egy kevés joghurttal, és mártogathatsz bele zöldségeket is.
Fokhagymás padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- fehérbors
- néhány csepp citromlé
- 1 dl olívaolaj
A padlizsánt szurkáld meg, és süsd puhára. Eközben a hagymát reszeld le. A sült padlizsánt vágd ketté, kapard ki a belsejét, és keverd el a hagymával és az átnyomott fokhagymával. Ízesítsd ecettel, sóval és borssal, majd keverd simára az olívaolajjal.
Majonézes padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 deci majonéz
- só
A padlizsánt süsd meg, majd kapard ki a belsejét. A fokhagymát zúzd össze, hintsd meg egy kevés sóval, majd keverd el a padlizsánnal. Locsold meg a citromlével, és egy robotgéppel pürésítsd az egészet. Ezután adagonként keverd hozzá a majonézt, folyamatosan kóstolgatva.
Paradicsomos padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 3 nagyobb padlizsán
- 6 evőkanál olaj
- 4 paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- só
A padlizsánt süsd meg, és kapard ki a belsejét. A paprikát daráld le, a paradicsomot pedig nagy lyukú reszelőn reszeld le. Felmelegített olajon pirítsd meg a paprikát, és negyed órán át folyamatos kevergetés mellett főzd. Ezután add hozzá a padlizsánt, sózd meg, majd öntsd hozzá a paradicsomot is. Forrald az egészet körülbelül 10 percig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Babos padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 1 közepes padlizsán
- 1 paprika
- 1 konzerv fehérbab
- 1 fej hagyma
- só, bors
- fél citrom leve
- 1 dl olívaolaj
- petrezselyemzöld
A padlizsánt a paprikával együtt süsd meg - a paprika hamarabb elkészül, vigyázz, ne égjen meg. Mindkettőről szedd le a héjat, távolítsd el a magokat. A hagymát kevés olajon pirítsd meg, a babkonzervet csöpögtesd le. A paprika és a padlizsán húsát a babbal, a hagymával és a citromlével együtt pürésítsd össze, majd adj hozzá annyi olajat, hogy pépes állagú legyen. Fűszerezd tetszés szerint, és vágott petrezselyemmel gazdagítsd.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség