4 fincsi piskóta, közkívánatra
Egy finom piskótának nagyon nehéz ellenállni. Ha vendégeket vársz, esetleg magadat lepnéd meg egy szelettel, ne habozz!
Mandulás piskóta
Hozzávalók:
- 450 g liszt
- 300 g vaj
- 250 g cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 darab tojás
- 200 ml tej
- 3-4 csepp vaníliaaroma
- 100 g őrölt mandula
A szobahőmérsékletű vajat keverd krémesre a cukorral. A vaníliaaromát a tojással és a tejjel keverd össze.
Add hozzá a sütőporos lisztet és az őrölt mandulát is. A tésztát tedd sütőpapírral kibélelt, 24 cm körméretű sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 50 percig. Önmagában is finom, de nagyszerű alap lehet tortákhoz is.
Csokis piskóta
Hozzávalók:
- 4 darab tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg étcsoki
- 12 dkg vaj
- csipetnyi só
A tojásfehérjét verd habbá egy csipetnyi sóval. A csokoládét törd darabokra, és vízgőz fölött a vajjal együtt olvaszd meg. A tojássárgákat keverd világosra a cukorral, majd állandóan kevergetve add hozzá a csokis vajat. Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Öntsd a masszát egy kivajazott, kipattintható tortaformába, és süsd készre. Amikor elkészült, helyezd desszertestálra. Hűtsd ki, majd szórd meg porcukorral, és úgy 3 órára tedd hűtőbe.
Tejfölkrémes piskóta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 5 dkg durvára vágott dió
A krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojás
Először készítsd el a tésztát: a felvert tojásfehérjéhez add hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat. Lazán keverd bele kanalanként a lisztet és a diót, végül süsd meg. Amíg sül, készítsd el a krémet is: keverd el a lisztet, a tejfölt és az egész tojást. Főzd sűrűre, és hűtsd ki. A vajat keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, vegyítsd el a kihűlt krémmel, és kend a tésztára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kávés charlotte
Hozzávalók 6 személyre:
- 5 dl tej
- 4 tojás
- 5 dkg cukor
- 3 dkg liszt
- 1 kis csésze erős kávé
- 2,5 dkg vaj
- 5 zselatinlap
- 1,5 dl tejszín
- 30 babapiskóta
Forrald fel a tejet. Egy egész tojást és 3 tojássárgáját keverj habosra a cukorral, majd dolgozd bele az átszitált lisztet. Öntsd fel a forró - de nem lobogó - tejjel, és ízesítsd a kávéval. Kis lángon főzd sűrűre, majd a tűzről levéve keverd habosra a vajjal.
Közben a zselatint néhány percre áztasd hideg vízbe, nyomkodd ki belőle a vizet, és keverd a felmelegített tejszínbe. Végül óvatosan add a kávés krémhez. Zsírpapírral bélelj ki egy kerek tortaformát, az aljára és az oldalára tegyél babapiskótát. Öntsd bele a krémet, és a tetejére is tegyél babapiskótát. Másnapig hagyd hűtőben állni. Tejszínhabbal díszítsd.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény