4 fincsi piskóta, közkívánatra
Egy finom piskótának nagyon nehéz ellenállni. Ha vendégeket vársz, esetleg magadat lepnéd meg egy szelettel, ne habozz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mandulás piskóta

Hozzávalók:

  • 450 g liszt
  • 300 g vaj
  • 250 g cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 darab tojás
  • 200 ml tej
  • 3-4 csepp vaníliaaroma
  • 100 g őrölt mandula

A szobahőmérsékletű vajat keverd krémesre a cukorral. A vaníliaaromát a tojással és a tejjel keverd össze.

Add hozzá a sütőporos lisztet és az őrölt mandulát is. A tésztát tedd sütőpapírral kibélelt, 24 cm körméretű sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 50 percig. Önmagában is finom, de nagyszerű alap lehet tortákhoz is.

Csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 4 darab tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 12 dkg vaj
  • csipetnyi só

A tojásfehérjét verd habbá egy csipetnyi sóval. A csokoládét törd darabokra, és vízgőz fölött a vajjal együtt olvaszd meg. A tojássárgákat keverd világosra a cukorral, majd állandóan kevergetve add hozzá a csokis vajat. Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Öntsd a masszát egy kivajazott, kipattintható tortaformába, és süsd készre. Amikor elkészült, helyezd desszertestálra. Hűtsd ki, majd szórd meg porcukorral, és úgy 3 órára tedd hűtőbe.

Tejfölkrémes piskóta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg durvára vágott dió

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás

Először készítsd el a tésztát: a felvert tojásfehérjéhez add hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat. Lazán keverd bele kanalanként a lisztet és a diót, végül süsd meg. Amíg sül, készítsd el a krémet is: keverd el a lisztet, a tejfölt és az egész tojást. Főzd sűrűre, és hűtsd ki. A vajat keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, vegyítsd el a kihűlt krémmel, és kend a tésztára.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Kávés charlotte

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg liszt
  • 1 kis csésze erős kávé
  • 2,5 dkg vaj
  • 5 zselatinlap
  • 1,5 dl tejszín
  • 30 babapiskóta

Forrald fel a tejet. Egy egész tojást és 3 tojássárgáját keverj habosra a cukorral, majd dolgozd bele az átszitált lisztet. Öntsd fel a forró - de nem lobogó - tejjel, és ízesítsd a kávéval. Kis lángon főzd sűrűre, majd a tűzről levéve keverd habosra a vajjal.

Közben a zselatint néhány percre áztasd hideg vízbe, nyomkodd ki belőle a vizet, és keverd a felmelegített tejszínbe. Végül óvatosan add a kávés krémhez. Zsírpapírral bélelj ki egy kerek tortaformát, az aljára és az oldalára tegyél babapiskótát. Öntsd bele a krémet, és a tetejére is tegyél babapiskótát. Másnapig hagyd hűtőben állni. Tejszínhabbal díszítsd.

Ezt is szeretjük