4 fincsi piskóta, közkívánatra
Egy finom piskótának nagyon nehéz ellenállni. Ha vendégeket vársz, esetleg magadat lepnéd meg egy szelettel, ne habozz!

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Két betű az esküvői tortán, amitől egyedi és ízléses lesz – Így helyezd el rajta »

Csak egy pufidzsekit visel a dögös ducimodell: a bugyi lemaradt az öltözékből »

3 durva sminkbaki, amit mindenki azonnal kiszúr: mégis sokan elkövetik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mandulás piskóta

Hozzávalók:

  • 450 g liszt
  • 300 g vaj
  • 250 g cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 darab tojás
  • 200 ml tej
  • 3-4 csepp vaníliaaroma
  • 100 g őrölt mandula

A szobahőmérsékletű vajat keverd krémesre a cukorral. A vaníliaaromát a tojással és a tejjel keverd össze.

Add hozzá a sütőporos lisztet és az őrölt mandulát is. A tésztát tedd sütőpapírral kibélelt, 24 cm körméretű sütőformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 50 percig. Önmagában is finom, de nagyszerű alap lehet tortákhoz is.

Csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 4 darab tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 12 dkg vaj
  • csipetnyi só

A tojásfehérjét verd habbá egy csipetnyi sóval. A csokoládét törd darabokra, és vízgőz fölött a vajjal együtt olvaszd meg. A tojássárgákat keverd világosra a cukorral, majd állandóan kevergetve add hozzá a csokis vajat. Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Öntsd a masszát egy kivajazott, kipattintható tortaformába, és süsd készre. Amikor elkészült, helyezd desszertestálra. Hűtsd ki, majd szórd meg porcukorral, és úgy 3 órára tedd hűtőbe.

Tejfölkrémes piskóta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg durvára vágott dió

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás

Először készítsd el a tésztát: a felvert tojásfehérjéhez add hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat. Lazán keverd bele kanalanként a lisztet és a diót, végül süsd meg. Amíg sül, készítsd el a krémet is: keverd el a lisztet, a tejfölt és az egész tojást. Főzd sűrűre, és hűtsd ki. A vajat keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, vegyítsd el a kihűlt krémmel, és kend a tésztára.

Kávés charlotte

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg liszt
  • 1 kis csésze erős kávé
  • 2,5 dkg vaj
  • 5 zselatinlap
  • 1,5 dl tejszín
  • 30 babapiskóta

Forrald fel a tejet. Egy egész tojást és 3 tojássárgáját keverj habosra a cukorral, majd dolgozd bele az átszitált lisztet. Öntsd fel a forró - de nem lobogó - tejjel, és ízesítsd a kávéval. Kis lángon főzd sűrűre, majd a tűzről levéve keverd habosra a vajjal.

Közben a zselatint néhány percre áztasd hideg vízbe, nyomkodd ki belőle a vizet, és keverd a felmelegített tejszínbe. Végül óvatosan add a kávés krémhez. Zsírpapírral bélelj ki egy kerek tortaformát, az aljára és az oldalára tegyél babapiskótát. Öntsd bele a krémet, és a tetejére is tegyél babapiskótát. Másnapig hagyd hűtőben állni. Tejszínhabbal díszítsd.

Ezt is szeretjük