4 édesség, ami nem veszélyezteti a fogyókúrát
Ha diétába kezdtél, és a szemed előtt állandóan csokikockák táncolnak, akkor készítsd el az alábbi finomságokat.

Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Készítsd el a szezon legmenőbb karkötőjét: csak 10 perc, és olcsóbb, mint a bolti »

Így készíts házi fátyolmaszkot: csupán 3 hozzávalóból »

Most minden menő, ami turistahatást kelt: a nyár legmenőbb darabjait már nem csak nyaraláson viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem a 90 napos fogyókúrát követed, ahol a szénhidrátnapon kiélheted édesség utáni vágyadat, akkor igencsak nehéz percek elé nézhetsz a diéta ideje alatt, hiszen a sütik és csokik tiltólistán vannak.

Ha azonban okosan válogatod össze a hozzávalókat, könnyen készíthetsz olyan desszertet, ami nem sodorja veszélybe a fogyókúrát.

Almakrém joghurttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg jonatánalma
  • 1 citrom
  • 10 dkg vaníliás porcukor
  • 4 dl joghurt
  • 5 dkg dió
  • 4 babapiskóta

Négy szép almát tisztíts meg, a magházat vágd ki, és az egész külső felületet citrommal dörzsöld be. Ezután finom reszelőn - üvegreszelő a legjobb hozzá - reszeld porcelán- vagy zománcozott tálba.

Szórd meg 10 dkg vaníliás porcukorral és egy kevés reszelt citromhéjjal. Adj hozzá két pohár joghurtot, és az egészet habverővel simára keverve, kis talpas poharakban egyenletesen eloszlatva a hűtőszekrényben dermeszd meg.

A tetejét tálaláskor szórd meg 8-10 dkg durvára vágott dióval, és mindegyikre egy-egy kevés citromlevet csavarva babapiskótával, ostyával vagy sima piskótaszelettel tálald. Ízlés szerint a tetejét cukrozott tejszínhabbal és pár szem cseresznyével is díszítheted.

Túrós őszibarack-saláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg őszibarack
  • 20 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg dióbél
  • 2 evőkanál citromlé
  • őrölt bors

A meghámozott, félbevágott barackot magozd ki, és a fél gyümölcsöket citromlével locsold meg, hogy ne barnuljanak meg. Vágott felükkel felfelé rakd egy tálra őket, a magok helyére fél diókat tegyél. A túrót keverd össze a tejföllel és durvára aprított dióval, majd sózd, borsozd, és halmozd a gyümölcsök közé. Behűtve tálald.

Dióval töltött sült alma

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 nagy alma
  • 15 dkg darált dió
  • 2 tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliás cukor

A meghámozott almákat vágd félbe, magházukat mélyen vájd ki. A tojásfehérjét verd fel a vaníliás cukorral, és óvatosan keverd bele a darált diót. A krémet töltsd az almák üregébe, és az így megtöltött almákat sütőben süsd puhára.

Mézes sült körte

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 körte
  • 4 evőkanál méz
  • vaj
  • 2 dl forró víz
  • szegfűszeg

A körtét hámozd meg, vágd ketté, és a magházát szedd ki. Helyezd egy edénybe, a közepét töltsd meg mézzel, szúrj bele egy szegfűszeget, és a tetejére rakj kis vajdarabot. Két deci vízből és a maradék mézből készíts szirupot, és öntsd le vele a körtéket. Középmeleg sütőben 25 percig süsd, közben az edényt néha rázd meg. Melegen, sült csirkéhez vagy pulykához tálald köretként. Forrón desszertként is fogyasztható, de lehűtve is kiváló.

Ezt is szeretjük