4 ízletes főfogás 400 kalória alatt
Ha fogyókúrázol, akkor sem kell lemondanod a finom ízekről. Receptjeink nemcsak laktatóak, de kevés bennük a kalória is.
Töltött padlizsán
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 nagy padlizsán
- fél dl olaj
- 2 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál vágott zellerlevél
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
- 30 dkg vágott, hámozott paradicsom
- fél teáskanál cukor
- só
- bors
Tegyél egymástól egyenlő távolságban 4 mély, hosszanti irányú vágást a padlizsánon, és áztasd 1 órára sós vízbe, hogy a keserű íz kimenjen belőle. Töröld szárazra, és préseld ki gyengéden a maradék nedvet.
Forrósítsd fel az olaj felét egy sütőlábosban, süsd át kis lángon a padlizsánokat, míg puhulni nem kezdenek. Emeld ki, és tedd félre hűlni. A sütőlábosban párold puhára a hagymát és a fokhagymát, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a többi összetevőt. Tölts a keverékből a padlizsánok vágásaiba, állítsd őket egy kiolajozott tepsibe, és a tetejüket locsold meg a maradék olajjal. A töltelék maradékát is tedd a padlizsánok tetejére, fedd le, és középmeleg sütőben 45 percig párold. Hidegen vagy melegen, előételnek vagy uzsonnának, kenyérrel és behűtött fehérborral tálald.
Tengeri hal sütőben sütve
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg fehér húsú tengeri hal
- 2 hagyma
- 4 paradicsom
- fél pohár fehérbor
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
A hagymát egy fél dl olaj és 4 evőkanál víz keverékében főzd puhára. Add hozzá a paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezd sóval, borssal, és lefedve párold egy órát, majd öntsd egy tűzálló tálba. Tedd bele a megtisztított, szeletekre vágott vagy egészben hagyott halat, locsold meg borral, a maradék olajjal, sózd meg, borsozd meg, és közepes lángon süsd 40 percig. Öt perccel a sütési idő befejezése előtt tehetsz mellé néhány szem olajbogyót.
Csirkemáj narancsmártással
Hozzávalók 4 személyre:
- 75 dkg csirkemáj
- 1 narancs kifacsart leve
- 4 dkg margarin
- 2 dkg liszt
- 1,5 dl húsleves kockából
- 2 narancs
- bors
A májakat dörzsöld be a borssal, lisztezd meg, és forró margarinon mindkét oldalukon süsd ki, körülbelül 3-3 perc alatt. Azután vedd ki, és tartsd melegen. A visszamaradt zsiradékhoz add hozzá a húslevest, forrald össze, majd szűrd le. A forró szűrlethez add hozzá a narancslét, és tartsd melegen. A narancsokat hámozd meg, és a szétszedett gerezdeket, illetve az igen vékony csíkokra vágott héjat tedd bele a mártásba. Tálaláskor egy előmelegített tál közepére rakd a májdarabokat, rakd körbe a narancsgerezdekkel, és az egészet locsold meg a mártással.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Citromos hal
Hozzávalók:
- 1 db 1 kg-os sütni való hal
- 2 citrom leve
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
Tisztítsd meg a halat, és mindkét oldalán hasítsd be 2-3 helyen. Mindkét oldalát hintsd meg citromlével, sózd és borsozd meg. Tedd egy kiolajozott tepsibe, szórd meg a maradék citromlével. Egyenletesen elosztva locsold a halra az olívaolajat. Szórj oregánót a tetejére, és az egészet fedd le fóliával. Közepes lángon süsd 20 percig, aztán távolítsd el a fóliát, és süsd további 10 percig, míg a hal eléggé megpuhul.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség