Sajtkrémes spenóttekercs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajtkrémes spenóttekercs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g fagyasztott spenót
  • 3 db tojás
  • 120 g liszt(én 2/3 finomliszt – 1/3 tönkölybúza lisztet tettem, de rétesliszttel is készíthető)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál só
  • olaj

A töltelékhez

  • 2 db tejszínes sajt
  • 1 evőkanál juhtúró
  • 1 db csípős medvesajt
  • 2-3 szelet kaliforniai paprika
  • néhány szelet párolt cékla és sárgarépa
  • (köretnek készítettem olívaolajon+vajon roppanósra pároltam)
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba, hogy lecsepegjen a felesleges folyadék.

Adjuk hozzá a három tojássárgáját, majd a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót.

Robotgéppel egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan keverjük össze a spenótos masszával.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk meg, szórjuk meg egy kis liszttel, majd kenjük rá a spenótos tésztát.
180 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.
A kész tésztát még melegen tekerjük fel, a sütőpapírral együtt.
Közben készítsük el a tölteléket. Szerettem volna egy kis színt vinni, ezért a köretnek készített sárgarépa- + cékla csíkokat is felhasználtam. Néhány szelet piros kaliforniai paprikát felkockáztam.
A sajtkrémet összekeverjük a túróval és a csípős sajttal, egy kicsit lehet sóval ízesíteni.
A kihűlt tésztalapot a sütőpapír leszedése után kenjük meg a sajtos krémmel, majd rakjuk rá a paprika-, a sárgarépa- és a céklacsíkokat, és ismét tekerjük fel. (Lehetett volna egy kicsivel több sajtkrémet is tenni,de csak ennyi volt itthon).
A spenótos tekercset tegyük hűvös helyre, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket (Én korán felszeltem, mert kíváncsi voltam).
Szeletelve tálaljuk, nagyon jól mutat hideg tálon.

1
2
Ezt is szeretjük