Lencsés-sárgaborsó tojással

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lencsés-sárgaborsó tojással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg vöröslencse
  • 15 dkg sárgaborsó (feles borsó)
  • 1 ek olaj
  • 2-3 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 l zöldségalaplé
  • 1 mk curry
  • őrölt fehér bors
  • korianderlevél (ízlés szerint)
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)
  • 2 dkg vaj
  • 4 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az újhagymát szeleteljük fel vékonyra, majd az olajon futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá a vöröslencsét, és a sárgaborsót. Keverjük össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, és a curryvel, majd főzzük puhára. (Amikorra a lencse és a borsó megfő, felszívja az alaplevet, és besűrűsödik.)

Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vágott korianderlevelet, és petrezselyemzöldet.

A formát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a fűszeres lencsés-sárgaborsót. Ezután csináljunk kis mélyedéseket, és óvatosan üssük bele a tojásokat, majd szórjuk meg egy csipet sóval.

Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 percig. (A sütési idő attól függ, hogy a tojásokat lágyabbra, vagy keményebbre szeretnénk sütni.)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.

Ezt is szeretjük