Hentes tokány

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Többféle tokányt készítettem már ... borsós tokányt, csikós tokányt, gombás tokányt ... stb. De hentes tokányt mostanáig még nem ... kár volt vele ilyen sokáig várni, mert egyből levett minket a lábunkról. Egyszerűen isteni jó! Férjem meg is jegyezte, hogy ezt meg kell ismételni. Nagyon egyszerű elkészíteni. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Te is nyűgözd le a családodat! ;)

Hentes tokány

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg füstölt húsos szalonna
  • 150 g paradicsompüré
  • 3-4 db ecetes csemege uborka
  • alaplé (húsleves)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • 2 ek. sertés házi zsír
Recept idők

Elkészítés:

1. Zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és a kockára vágott szalonnát.

2. Utána hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk, majd fedő nélkül addig főzzük, míg el nem párolog a húsról a lé.

3. Utána felöntjük az alaplével, és ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Lefedve puhára főzzük. (Ha szükséges, pótoljuk közben az alaplevet.)

4. Mikor már megpuhult a hús, hozzákeverjük a paradicsompürét és a csíkokra vágott uborkát, majd az egészet még kb. 10 percig összefőzzük.

Ezt is szeretjük