Húspástétom Mariska néni módra

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Anyai nagymamám testvére készítette, tőle van a recept, persze a mennyiség már az én tapasztalatom, mert gyerekként még nem érdekelt a főzés. Ő tett bele kapribogyót, fogalmam sincs mennyit, csak arra emlékszem, sokat szaladgáltunk a városban, mert kevés helyen lehetett beszerezni.

Húspástétom Mariska néni módra

Hozzávalók 8 személyre:

  • 750 g sertéscomb
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 fakanál sertés zsír
  • 20 dkg vaj
  • 1 kis tubus mustár
  • 1 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Pörköltet készítek, de pirospaprika nélkül. Amikor elkészült, géppel ledarálom, később szedek hozzá a pörköltszaftból, hogy ne legyen száraz. Hozzákeverek 20 dkg vajat, egy kis flakon mustárt és egy citrom levét. Folpackkal kibélelt őzgerincformába teszem, hűtőben hagyom, még kihűl, később kiborítom belőle. Kenyérre kenve fogyasztom.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük