Húspástétom Mariska néni módra

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Anyai nagymamám testvére készítette, tőle van a recept, persze a mennyiség már az én tapasztalatom, mert gyerekként még nem érdekelt a főzés. Ő tett bele kapribogyót, fogalmam sincs mennyit, csak arra emlékszem, sokat szaladgáltunk a városban, mert kevés helyen lehetett beszerezni.

Húspástétom Mariska néni módra

Hozzávalók 8 személyre

  • 750 g sertéscomb
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 fakanál sertés zsír
  • 20 dkg vaj
  • 1 kis tubus mustár
  • 1 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

Pörköltet készítek, de pirospaprika nélkül. Amikor elkészült, géppel ledarálom, később szedek hozzá a pörköltszaftból, hogy ne legyen száraz. Hozzákeverek 20 dkg vajat, egy kis flakon mustárt és egy citrom levét. Folpackkal kibélelt őzgerincformába teszem, hűtőben hagyom, még kihűl, később kiborítom belőle. Kenyérre kenve fogyasztom.

1
2
3
4

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük