Húspástétom Mariska néni módra
Anyai nagymamám testvére készítette, tőle van a recept, persze a mennyiség már az én tapasztalatom, mert gyerekként még nem érdekelt a főzés. Ő tett bele kapribogyót, fogalmam sincs mennyit, csak arra emlékszem, sokat szaladgáltunk a városban, mert kevés helyen lehetett beszerezni.
Húspástétom Mariska néni módra
Hozzávalók 8 személyre
- 750 g sertéscomb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 fakanál sertés zsír
- 20 dkg vaj
- 1 kis tubus mustár
- 1 citrom leve
Elkészítés:
Pörköltet készítek, de pirospaprika nélkül. Amikor elkészült, géppel ledarálom, később szedek hozzá a pörköltszaftból, hogy ne legyen száraz. Hozzákeverek 20 dkg vajat, egy kis flakon mustárt és egy citrom levét. Folpackkal kibélelt őzgerincformába teszem, hűtőben hagyom, még kihűl, később kiborítom belőle. Kenyérre kenve fogyasztom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept