Élesztős burgonyás pogácsa
Régi családi kedvenc, birsalmakompót mellé nagyon finom.
Élesztős burgonyás pogácsa
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg liszt
- 50 dkg főtt-áttört burgonya
- 1 tojás
- 15 dkg sertészsír vagy étolaj
- fél csomag élesztő
- 2 kk só
- kb 1 bögre langyos tej
Elkészítés:
Az élesztőt cukros langyos tejben fölfuttatjuk. A zsiradékot előbb a liszttel, majd a burgonyával összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejben fölfuttatott élesztőt, tojást, sót és alaposan összegyúrjuk. Hogy ne túl lágy tésztát kapjunk, a tejet apránként adagoljuk. A tésztát szobahőmérsékleten mintegy 45 percig letakarva kelni hagyjuk. Ezután gyúródeszkán kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét pogácsaszaggatóval mintázzuk, majd kiszaggatjuk. Kizsírozott tepsiben negyed órát pihentetjük, tetejét olvasztott zsírral átkenjük. 180 C fokon kb 30 percig félkészre sütjük, amikorra a pogácsák alja már szépen megpirul. Ekkor a pogácsákat tetejükre forgatjuk és további 30 perc alatt készre sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept