Gazdag háromszögek
Egy nap a gyermekeim megkértek készítsek nekik kalácsot.
Én nem kívántam az édeset, gondoltam, gyúrok le kettő adag kelt tésztát és az egyikből készítek valami sós finomságot.
Körbenéztem a spájzban, hűtőben mit találok idehaza, és elkezdtem rápakolgatnia fokhagymás tejfölös alapra.
Majd végül feltekertem, háromszög formájúra vágtam. Így lett belőle gazdag háromszög...
Azóta a családom, barátok az internet rajongok nagy kedvence lett. :)
Kalória: 239 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Gazdag háromszögek
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 2 dl étolaj
Töltelékhez
- sonka - kockára vágva
- 2 db lilahagyma
- 2 db konzerv kukorica
- reszelt sajt ízlés szerint (kb. 10-15 dkg)
- 2 db fokhagymagerezd
- tejföl
- bacon - kockára vágva
Tetejére
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
- szezámmag
Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, a bacont, a hagymát, a kukoricát, a sajtot és feltekerjük.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. A tetejére szezámmagot szórunk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük.´

