Csodakrémes

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű elkészítésű sütemény, olyan mintha vaníliás krém lenne benne, pedig tészta az egész.

Hozzávalók 8 személyre:

  • Nagyméretű tepsi vajazva, lisztezve az oldala is!
  • 8 tojás
  • 300 g kristálycukor
  • 2 evőkanál víz
  • 250 g olvasztott vaj
  • 230 g liszt
  • 5 dl langyos tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk vanília aroma
Recept idők

Elkészítés:

Válasszuk külön a tojások sárgáját és fehérjét.
Egy elektromos habverővel a tojásfehérjét a fele cukorral verjük kemény habbá.
Elektromos habverővel keverjük össze a tojások sárgáját a fele cukorral, amíg habos nem lesz, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliás cukrot aromát, és az átszitált lisztet apránként.
Ezután hozzáadjuk a tejet és a vizet. Folyós lesz, de nem baj!
A tojásfehérjés kemény habba öntsük, a sárgájás folyós krémet és egy kézi(!) habverővel óvatosan forgassuk össze. Még mindig folyós, és darabos palacsintatésztaszerű,(ne essünk pánikba), de így jó!
Öntsük a tésztát alaposan kivajazott és lisztezett (oldala is!) tepsibe, és süssük kb 50 percig 160 fokon, amíg a tészta teteje aranyszínű nem lesz.
Tepsistől hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük hideg helyre, de legjobb a hűtőbe, esetleg egész éjszakára, mert így fog jól összeállni, megszilárdulni, könnyen szeletelhető lesz.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral!

1
2
Ezt is szeretjük