Csodakrémes

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű elkészítésű sütemény, olyan mintha vaníliás krém lenne benne, pedig tészta az egész.

Hozzávalók 8 személyre:

  • Nagyméretű tepsi vajazva, lisztezve az oldala is!
  • 8 tojás
  • 300 g kristálycukor
  • 2 evőkanál víz
  • 250 g olvasztott vaj
  • 230 g liszt
  • 5 dl langyos tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk vanília aroma
Recept idők

Elkészítés:

Válasszuk külön a tojások sárgáját és fehérjét.
Egy elektromos habverővel a tojásfehérjét a fele cukorral verjük kemény habbá.
Elektromos habverővel keverjük össze a tojások sárgáját a fele cukorral, amíg habos nem lesz, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, vaníliás cukrot aromát, és az átszitált lisztet apránként.
Ezután hozzáadjuk a tejet és a vizet. Folyós lesz, de nem baj!
A tojásfehérjés kemény habba öntsük, a sárgájás folyós krémet és egy kézi(!) habverővel óvatosan forgassuk össze. Még mindig folyós, és darabos palacsintatésztaszerű,(ne essünk pánikba), de így jó!
Öntsük a tésztát alaposan kivajazott és lisztezett (oldala is!) tepsibe, és süssük kb 50 percig 160 fokon, amíg a tészta teteje aranyszínű nem lesz.
Tepsistől hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük hideg helyre, de legjobb a hűtőbe, esetleg egész éjszakára, mert így fog jól összeállni, megszilárdulni, könnyen szeletelhető lesz.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral!

1
2
Ezt is szeretjük