Sajtós rúd

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szilveszterre általában kétféle sajtost sütök. Most sem tettem másképp ... két adag sajtos tallért, két adag sajtos rudat készítettem + magamnak pedig teljes kiőrlésű lisztből tallért sütöttem.

Hozzávalók 8 személyre:

  • _Tészta hozzávalói_
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 1 db tojás
  • 1 cs. instant élesztő (7 g-os)
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt (reszelt)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)

Kenéshez

  • 1 tojás (felvert)
  • _Tetejére_
  • kb. 10 dkg sajt (reszelt) szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Utána beletesszük a 1 db egész tojást, az élesztőt, a tejfölt, a reszelt sajtot, a sót, a köményt és az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. fél órát pihentetjük.

2. Lisztezett, sík felületen kb. fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és a tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal. A tésztát (én pizza vágóval vágtam fel) hosszúkás rudakra felvágjuk.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a rudakat, és kb. 180 fokon aranybarnára sütjük.

Ezt is szeretjük