Sajtós rúd

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szilveszterre általában kétféle sajtost sütök. Most sem tettem másképp ... két adag sajtos tallért, két adag sajtos rudat készítettem + magamnak pedig teljes kiőrlésű lisztből tallért sütöttem.

Sajtós rúd

Hozzávalók 8 személyre

  • _Tészta hozzávalói_
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 1 db tojás
  • 1 cs. instant élesztő (7 g-os)
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt (reszelt)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)

Kenéshez

  • 1 tojás (felvert)
  • _Tetejére_
  • 10 dkg sajt (reszelt) szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Utána beletesszük a 1 db egész tojást, az élesztőt, a tejfölt, a reszelt sajtot, a sót, a köményt és az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. fél órát pihentetjük.

2. Lisztezett, sík felületen kb. fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és a tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal. A tésztát (én pizza vágóval vágtam fel) hosszúkás rudakra felvágjuk.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a rudakat, és kb. 180 fokon aranybarnára sütjük.

15883197 b02b5f5929ccf564b4bef203b0932ab9 wm
Ezt is szeretjük