Vörösráfonyás keksz
Jól záródó fém vagy műanyagdobozban tárolva sokáig elálló
finom aprósütemény.
Egy sütis újság téli számából van ez a recept, nagyon ízlett mindenkinek.
Vörösráfonyás keksz
Hozzávalók 8 személyre
- 125 g aszalt áfonya
- 400 g finomliszt
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 1 csipet só
- 200 g lágy vaj/margarin
- 200 g lágy vaj/margarin
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek méz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Kibélelünk sütőpapírral 2 nagy tepsit.
A vajat/margarint és a cukrot habosra kikeverjük.
Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, aztán a vaníliás cukrot, sót, mézet, majd a lisztet, végül az áfonyát is.
A tésztát legalább 20 percre hűtőbe(10-15 perc fagyasztóba) rakjuk, így könnyebb vele dolgozni.
Utána lisztes kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk, és egymástól távolabb sorakoztatjuk a tepsikre, majd kb. 14-15 percig sütjük.
A tepsikben hagyjuk langyosra hűlni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept