Vörösráfonyás keksz

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jól záródó fém vagy műanyagdobozban tárolva sokáig elálló
finom aprósütemény.
Egy sütis újság téli számából van ez a recept, nagyon ízlett mindenkinek.

Vörösráfonyás keksz

Hozzávalók 8 személyre

  • 125 g aszalt áfonya
  • 400 g finomliszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 1 csipet só
  • 200 g lágy vaj/margarin
  • 200 g lágy vaj/margarin
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Kibélelünk sütőpapírral 2 nagy tepsit.
A vajat/margarint és a cukrot habosra kikeverjük.
Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, aztán a vaníliás cukrot, sót, mézet, majd a lisztet, végül az áfonyát is.
A tésztát legalább 20 percre hűtőbe(10-15 perc fagyasztóba) rakjuk, így könnyebb vele dolgozni.
Utána lisztes kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk, és egymástól távolabb sorakoztatjuk a tepsikre, majd kb. 14-15 percig sütjük.
A tepsikben hagyjuk langyosra hűlni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük