Vörösráfonyás keksz

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jól záródó fém vagy műanyagdobozban tárolva sokáig elálló
finom aprósütemény.
Egy sütis újság téli számából van ez a recept, nagyon ízlett mindenkinek.

Vörösráfonyás keksz

Hozzávalók 8 személyre:

  • 125 g aszalt áfonya
  • 400 g finomliszt
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 1 csipet só
  • 200 g lágy vaj/margarin
  • 200 g lágy vaj/margarin
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek méz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Kibélelünk sütőpapírral 2 nagy tepsit.
A vajat/margarint és a cukrot habosra kikeverjük.
Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, aztán a vaníliás cukrot, sót, mézet, majd a lisztet, végül az áfonyát is.
A tésztát legalább 20 percre hűtőbe(10-15 perc fagyasztóba) rakjuk, így könnyebb vele dolgozni.
Utána lisztes kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk, és egymástól távolabb sorakoztatjuk a tepsikre, majd kb. 14-15 percig sütjük.
A tepsikben hagyjuk langyosra hűlni.

Ezt is szeretjük