Diós-kávés szelet

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a receptet még édesanyámtól tanultam, s legelőször egy húsvéti napon csináltam meg az unokáimnak. Azóta mindig ezt kérik, mert ez egy különleges ízvilágú, de egyszerű sütemény.

Diós-kávés szelet

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 12 dkg rizsliszt (sima is tökéletes)
  • 8 dkg pirított, durvára darabolt dió
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 13 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 0,5 dl erős feketekávé (hidegen)

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl feketekávé (hidegen)
  • ízlés szerint cukor
  • vaníliás cukor

Tetejére

  • kb. egy maréknyi pirított, darabolt dió
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet (aki nem szereti a rizslisztet, nyugodtan használjon helyette simalisztet) tálba szitálom, elvegyítem a sütőporral. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral gépi habverő középső fokozatán habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat.

A vajas masszába beleszitálom a sütőporos lisztet, fakanállal elkeverem, majd hozzácsorgatom a kávét, végül beleforgatom a darabolt diót.

A masszát sütőpapírral bélelt, négyzet alakú, 21x21 cm-es tepsibe simítom (a sütőpapír kissé lógjon túl a tepsi peremén, mert ezzel együtt könnyebb kiemelni), és 160 fokos sütőben (ez légkeverésre vonatkozik) kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Kivétel előtt tűpróba! A formában hagyom hűlni.

A krém nagyon egyszerű, a hozzávalókat simára keverem, és felhasználásig hűtőbe teszem. (Cukor vagy egyéb édesítő ízlés szerint mehet bele.)

Ezt is szeretjük