Töltött lángos

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A recept saját recept, egy szombat délelőtti piaci séta ihlette.

Töltött lángos

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávés kanál só
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 kis üveg konzerv gomba
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedlisűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és éles késsel nagyobb négyzeteket szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük, és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk. Ezután a tészta egyik felére rátesszük a tarját, a reszelt sajtot és a gombát, majd a másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk. Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.

Ezt is szeretjük