Töltött lángos

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A recept saját recept, egy szombat délelőtti piaci séta ihlette.

Töltött lángos

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávés kanál só
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 kis üveg konzerv gomba
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedlisűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és éles késsel nagyobb négyzeteket szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük, és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk. Ezután a tészta egyik felére rátesszük a tarját, a reszelt sajtot és a gombát, majd a másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk. Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.

Ezt is szeretjük