Tejszínes-kávés csokoládétorta

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejszínes-kávés csokoládétorta

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta hozzávalói

  • (26 cm-es tortaformához)
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 2 ek forró víz
  • 1 tk sütőpor

Krém hozzávalói

  • 20 dkg csokoládé (60%-os)
  • 6 dl habtejszín
  • 2 tk instant kávé
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 2-3 ek porcukor
  • 0,5 dl mandulalikőr
Recept idők

Elkészítés:

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.
Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az aromát, és a forró vizet, majd keverjük még pár percig. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a tojásos-cukros habhoz, majd óvatosan forgassuk össze a tésztát. Öntsük bele a kizsírozott, kilisztezett tortaformába. Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük 30 perc alatt készre. Amikor megsült, nyitott ajtónál hagyjuk pár percig hűlni. Ezután vegyük ki, helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki egészen.

Egy tálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá az instant kávét, és 4 dl tejszínt, majd vízgőz fölött, kevergetve olvasszuk fel. Ezután hagyjuk kihűlni, és tegyük a hűtőbe legalább 3 órára. (Ezalatt az idő alatt besűrűsödik a csokoládé.) A hűtőből vegyük ki a csokoládét, és pár perc alatt verjük fel habosra, majd adjuk hozzá a darált mogyorót, a porcukrot, és óvatosan forgassuk össze.

A piskótát vágjuk kétfelé, majd az alsó lapot tegyük 24 cm-es tortaformába. Ezután locsoljuk meg a likőrrel, kanalazzuk rá a mogyorós-csokoládékrémet, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük rá a másik piskótalapot, tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt verjük fel lágyabb habbá a maradék tejszínt, majd kanalazzuk a torta tetejére. Végül díszítsük csokoládéforgáccsal.

1
2
Ezt is szeretjük