Tejszínes-kávés csokoládétorta

Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejszínes-kávés csokoládétorta

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta hozzávalói

  • (26 cm-es tortaformához)
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 2 ek forró víz
  • 1 tk sütőpor

Krém hozzávalói

  • 20 dkg csokoládé (60%-os)
  • 6 dl habtejszín
  • 2 tk instant kávé
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 2-3 ek porcukor
  • 0,5 dl mandulalikőr
Recept idők

Elkészítés:

A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra.
Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá az aromát, és a forró vizet, majd keverjük még pár percig. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a tojásos-cukros habhoz, majd óvatosan forgassuk össze a tésztát. Öntsük bele a kizsírozott, kilisztezett tortaformába. Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük 30 perc alatt készre. Amikor megsült, nyitott ajtónál hagyjuk pár percig hűlni. Ezután vegyük ki, helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki egészen.

Egy tálba tördeljük bele a csokoládét, adjuk hozzá az instant kávét, és 4 dl tejszínt, majd vízgőz fölött, kevergetve olvasszuk fel. Ezután hagyjuk kihűlni, és tegyük a hűtőbe legalább 3 órára. (Ezalatt az idő alatt besűrűsödik a csokoládé.) A hűtőből vegyük ki a csokoládét, és pár perc alatt verjük fel habosra, majd adjuk hozzá a darált mogyorót, a porcukrot, és óvatosan forgassuk össze.

A piskótát vágjuk kétfelé, majd az alsó lapot tegyük 24 cm-es tortaformába. Ezután locsoljuk meg a likőrrel, kanalazzuk rá a mogyorós-csokoládékrémet, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük rá a másik piskótalapot, tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt verjük fel lágyabb habbá a maradék tejszínt, majd kanalazzuk a torta tetejére. Végül díszítsük csokoládéforgáccsal.

1
2
Ezt is szeretjük