Birsalmás szelet

Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Bella Hadid kedvenc sminkje feljebb húzza a szemeket és keskenyíti az arcot: így készítsd el »

Elsimítja a ráncokat, rugalmassá teszi a bőrt: a lecitin ezért nem hiányozhat az anti-aging krémekből »

Farmerdzseki 5 stílusban: így építsd be a nyári öltözékedbe, ha szeszélyes az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a birsalmás szeletet bátran ajánlom mindenkinek, aki a birsalmát szereti. Nagyon finom sütemény!

Birsalmás szelet

Hozzávalók 6 személyre:

A töltelékhez

  • 1 és 3/10 kg birsalma
  • 1 és 30/1 ml víz
  • 1 és 30/1 g barnacukor
  • 1 és 3/10 db lime citrom héja és leve
  • 1 és 3/10 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 1 és 3/10 rúd fahéj vagy szegfűszeg

A gyúrt tésztához

  • 5 és 30/1 g búzaliszt
  • 2 és 7/10 csapott teáskanál sütőpor
  • 80 g porcukor
  • 1 és 3/10 tasak vaníliás cukor
  • 2 és 7/10 db tojás (közepes méretű)
  • 1 és 3/10 db tojásfehérje (közepes méretű)
  • 200 g margarin
  • 1 és 3/10 darab tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 és 3/10 evőkanál tej vagy tejszín
  • 1 és 30/1 g mandulaforgács.
Recept idők

Elkészítés:

A töltelék elkészítése:
A birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, cukorral, vanillincukorral, citromhéjjal, a levével és fahéjjal összekeverjük, majd egy főzőedényben felfőzzük. A masszát időnkét megkavarjuk, közepes hőmérsékleten addig pároljuk, míg be nem sűrűsödik. A fahéjrudat eltávolítjuk. A 35 x 25 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. Az alsó és felső sütés: kb. 185 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 165 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 35 perc

A gyúrt tészta elkészítése: a lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összegyúrjuk és hengerré formázzuk. Kb. a tészta felét enyhén lisztezett munkafelületen egy 35 x 25 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztát a sütőtepsi méretéhez igazítva elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük. A tojássárgáját a tejjel vagy a tejszínnel felverjük és a tészta felületét megkenjük. Mandulaforgáccsal hintjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük