Macis krémes

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Finom vasárnap ebédet készítettem a családomnak. A következő volt a menü: Húsleves májgombóccal, fordított hús sült burgonyával vagy kuszkusszal, savanyúságnak pedig cékla vagy káposztával töltött almapaprika volt. Ezt a macikrémest pedig délutáni nasinak szántam ... Mindenkinek nagyon ízlett. Könnyen elkészíthető sütemény. Nevét onnét kapta, hogy a tésztájába macis kávé van, amitől érdekes, de finom ízt kapott ...

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 7 db tojás
  • 7 ek. kávépor
  • 7 ek. meleg víz
  • 1 cs. sütőpor

Krém hozzávalói

  • 2 ek. liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor

Tetejére

  • 180 g étcsoki tortabevonó
  • 2 ek. étolaj
  • kb. 2-3 marék apróra vágott dió
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20x36cm)
1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverjük. Utána hozzáadjuk a kávéport és a vizet, majd a sütőporral kevert lisztet. Összekeverjük. Végül felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és óvatosan belekeverjük a kávés masszába.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. (Tűpróba) Amikor a tészta megsült és langyos, akkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen a tésztát félbevágjuk.
3. Krém készítése: A tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára kikeverjük, majd addig főzzük, míg pudingsűrűségű nem lesz. Félretesszük teljesen kihűlni.
4. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a már KIHŰLT krémbe keverjük. Robotgéppel szépen összedolgozzuk.
5. A félbe vágott egyik tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd rátesszük a tészta másik felét.
6. Végül pedig leöntjük olvasztott csokival. A még meg nem szilárdult csokit pedig megszórjuk apróra vágott dióval.
7. Hűtőben tároljuk. Tálalás előtt egy meleg vízbe mártott éles késsel kockára vágjuk.

Csokimáz elkészítése:
Vízgőz felett megolvasztjuk a kockára tördelt csokit, majd hozzáadjuk a 2 ek. étolajat, jól összekeverjük, és azonnal ráöntjük a sütemény tetejére.

Blog.hu ajánló