Tárkonyos raguleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tárkonyos raguleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 1 kis karalábé
  • 1 kis zeller
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • fél citrom leve
  • 4 db leveskocka (erőleves)
  • 1 csokor petrezselyem
  • tárkony
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 l víz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk.

Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a répákat, a karalábét és a zellert. A hússal együtt 5-10 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszereket is (tárkony, só, bors, ételízesítő és a felaprított fokhagyma). Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni (kb. 2-3 liter.) Beletesszük a leveskockákat, és felforraljuk, majd fedő alatt takarék lángon félpuhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót és a gombát. Addig főzzük, míg minden megpuhul.

Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál forró levest, hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztet, és simára keverjük, majd a forrásban levő leveshez adjuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselyemzöldet és a friss citrom levét. Ajánlatos kóstolgatni, inkább kevesebb citromot adni hozzá, és. tálaláskor ízlés szerint pótolhatjuk.

Ezt is szeretjük