Csirkeszárnyak sárgabarackos csatnival

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csirkeszárnyak sárgabarackos csatnival

Hozzávalók 4 személyre

A sárgabarackos csatnihoz

  • 20 dkg sárgabarack
  • 2 ek barna cukor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk chili pasta (v. 1 db chili paprika )
  • 1 ek gyömbérszirup (v. 2 cm-es gyömbér)
  • 1 tk Worchester szósz
  • 1 ek balzsamecet
  • csipet só
  • 1-2 tk curry
  • 2 ek olívaolaj

A csirkeszárnyak sütéséhez

  • 16 db csirkeszárny
  • sárgabarackos csatni (ez előzőleg leírt mennyiség)
  • 1,5 dl fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A sárgabarackot magozzuk ki, a vöröshagymát vágjuk fel apróra. (ha friss gyömbért használunk, akkor reszeljük le.)
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és kezdjük el párolni.
Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a barnacukrot, és pároljuk addig még a cukor kicsit megkaramellizálódik, a hagyma pedig üveges lesz.
Ezután adjuk hozzá a kimagozott sárgabarackot, majd ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kisebbre, és kevergetve főzzük 20-25 percig, hogy kellően besűrűsödjön, és pépes legyen. Főzés közben többször kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána.

A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután mindegyiket alaposan forgassuk bele a sárgabarackos csatniba.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymás mellé a bepácolt csirkeszárnyakat, és hagyjuk kb. egy óra hosszáig állni, hogy az ízek jól átjárják.
Ezután öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk 35-40 perc alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe. Vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük a szárnyak mindkét oldalát szép pirosra, ragacsosra.

Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én krumplipürével tálaltam, és nagyon jól illett az édes-fűszeres-pikáns csirkeszárnyakhoz.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük