Csirkeszárnyak sárgabarackos csatnival

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

A sárgabarackos csatnihoz

  • 20 dkg sárgabarack
  • 2 ek barna cukor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk chili pasta (v. 1 db chili paprika )
  • 1 ek gyömbérszirup (v. 2 cm-es gyömbér)
  • 1 tk Worchester szósz
  • 1 ek balzsamecet
  • csipet só
  • 1-2 tk curry
  • 2 ek olívaolaj

A csirkeszárnyak sütéséhez

  • 16 db csirkeszárny
  • sárgabarackos csatni (ez előzőleg leírt mennyiség)
  • 1,5 dl fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A sárgabarackot magozzuk ki, a vöröshagymát vágjuk fel apróra. (ha friss gyömbért használunk, akkor reszeljük le.)
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és kezdjük el párolni.
Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a barnacukrot, és pároljuk addig még a cukor kicsit megkaramellizálódik, a hagyma pedig üveges lesz.
Ezután adjuk hozzá a kimagozott sárgabarackot, majd ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kisebbre, és kevergetve főzzük 20-25 percig, hogy kellően besűrűsödjön, és pépes legyen. Főzés közben többször kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána.

A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután mindegyiket alaposan forgassuk bele a sárgabarackos csatniba.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymás mellé a bepácolt csirkeszárnyakat, és hagyjuk kb. egy óra hosszáig állni, hogy az ízek jól átjárják.
Ezután öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk 35-40 perc alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe. Vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük a szárnyak mindkét oldalát szép pirosra, ragacsosra.

Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én krumplipürével tálaltam, és nagyon jól illett az édes-fűszeres-pikáns csirkeszárnyakhoz.

1
2
Blog.hu ajánló