Diétás amerikai krémes
A receptet egy talált receptből fejlesztettem ki és alakítottam át reform, diétás verzióra.
Diétás amerikai krémes
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 7 tojássárgája
- 200 g eritrit (vagy amilyen édesítőt használsz)
- 15 ek. víz
- 2 ek kókuszolaj
- 200 g zabpehelyliszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek. holland kakaópor
Pudingkrém
- 7 tojásfehérje
- 7-10 ek. eritrit (ízlés szerint a pudingba)
- 2 cs. diétás vaníliás pudingpor
- 5 – 6 dl tej
Tetejére
- 4 dl habtejszín (ne felejtsd el előtte betenni a hűtőbe!)
- 3 ek eritrit
- 2 cs. habfixáló
Elkészítés:
A tojássárgákat keverjük ki az eritrittel, a vízzel, és a kókuszolajjal. Majd kavarjuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaós keveréket. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
A pudingporból és a tejből főzzünk sűrű pudingot. A tojásfehérjét az eritrirrel verjük kemény habbá. A forró pudingot forgassuk össze a habbal és kenjük a sütőből kivett tészta tetejére, majd tegyük vissza további 10 percre, 180°C-on.
A tejszínt az eritrittel, habfixálóval verjük kemény habbá, és kenjük a kihűlt tészta tetejére.
A tetejét díszíthetjük reszelt cukormentes csokoládéval.
