Vaníliahabos-szedres palacsinta

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A családom imádja a palacsintát. Minden fajtát, minden formában, különféle töltelékkel, vagy anélkül. Ez a mostani palacsinta az én kedvencem, mert olyan jó kis habos, könnyű tésztájú, amit csak úgy, magában is szívesen eszeget az ember. Ez amolyan amerikai típusú palacsintatészta, de a gofri tésztája is ehhez hasonló. Töltelékként most a párom kedvenc vaníliahabját készítettem hozzá, és mivel a szederbokrunk még mindig megörvendeztet három-négy naponta, friss, érett gyümölcsökkel, így most ez a sláger nálunk.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 3 db tojás
  • 30 dkg simaliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A vaníliahabhoz

  • 3 db tojás
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 30 dkg friss szeder

A díszítéshez

  • mentalevél
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját egy nagyobb tálba téve a cukorral fehéredésig habosra verjük, majd hozzádolgozzuk a vajat is. Felváltva keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, míg az egész csomómentes nem lesz. Ekkor óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A kész tésztát felforrósított, pici olajjal megkent palacsintasütőben egyenként megsütjük.

Hogy pofásabb legyen, úgy sütöttem, hogy a merőkanál hátával elterítettem kistányérnyi méretre és közben spirál formát rajzoltam mindegyik palacsintába.

A vaníliakrémhez a tojásokat kettéválasztjuk, gőz fölött a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, vaníliával és a liszttel, lassan felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű krém lesz belőle. Ekkor hozzákeverjük a vajat. Vigyázzunk, ne főzzük meg a tojást benne!

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a vaníliakrémbe úgy, hogy az egészet visszatesszük a gőz fölé és még két percig habverővel, óvatosan kevergetve, készre főzzük. Az a lényeg, hogy próbáljuk olyan óvatosan keverni, hogy ne törjük össze a tojásfehérje habot, hogy könnyű, habos legyen a krémünk.

Tálaláskor a palacsintákat megtöltjük vaníliahabbal és megmosott, lecsepegtetett szederrel. Porcukorral megszórva, friss mentalevelekkel díszítve kínáljuk.

1
2
3
Blog.hu ajánló