Katalin szelet

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon finom sütemény, gyerekkori kedvenc.
Állás, várakozási idő szükséges, hogy elérje a kívánt állagot.

Katalin szelet

Hozzávalók 12 személyre:

  • (közepes méretű tepsi)
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi tejföl, hogy összeálljon a tészta

Töltelék

  • egyik lap összetörve+2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál natúr kakaópor
  • rum vagy rumaroma

Tetejére

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 5 dkg étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Összeállítjuk a tésztát gyors mozdulatokkal, mert gyorsan olvad a zsír és 3 részre osztjuk.
Egyesével kinyújtjuk és a zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán megsütjük. Ezt még 2 x megismételjük. Hűlni hagyjuk a lapokat.

Töltelék: az egyik lapot gyúródeszkára tesszük és sodrófával, többször átgurítva rajta, összetörjük morzsás állagúra. Beleseperjük egy tálba és meglocsoljuk 2 dl tejjel.
Amíg ázik, 10 dkg vajat, 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a megázott tésztát, 2 evőkanál baracklekvárt, 2 evőkanál natúr kakaóport és jól összekeverjük.
Adhatunk hozzá rumot vagy rumaromát, ízlés szerint.
Az egyik lapot egy tálcára fektetjük,(én még meglocsoltam kevés rummal), és ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk rajta, rátesszük a másik lapot.

Tetejére: forró gőz fölött felverjük a 4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral, 1 teáskanál citromlével jó keményre, fényesre. Ezután rákenjük a sütemény tetejére, kb. 5 dkg étcsokoládét reszelünk a tetejére.
Addig kell(!) türelmesnek lenni, amíg megkeményedik, megszárad a tojáshab a tetején. Ha már ropogósra szárad, szeletelhető.

Jó sütögetést kívánok!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük